Noțiune de căutare

Proiect câștigător cu contribuția echipei de la Brașov Schaeffler România pe podium la Schaeffler Award cu proiectul “Climate Friendly Packaging Begins with SMART!”

Pressrelease Stage Image
Finaliștii fotografiați alături de Georg F. W. Schaeffler, acționar al familiei și președinte al Consiliului de Supraveghere, și CEO-ul Schaeffler Klaus Rosenfeld, în urma Galei Schaeffler Award din acest an.

22.08.2022 | Brasov

  • Câștigătorii Schaeffler Award, ediția 2022, au fost selectați, iar Schaeffler România este pe podium
  • Proiectul “Climate Friendly Packaging Begins with SMART!”, realizat de o echipă multidisciplinară, printre care și angajați din Schaeffler România, câștigător la categoria ”Sustenabilitate”
  • ”Cutiile SMART” oferă o mai bună gestionare a nevoilor logistice, de timp și financiare, iar economia preconizată prin utilizarea lor va atinge 1.4 milioane de euro în 2023

Câștigătorii Schaeffler Award 2022 au fost selectați. În cadrul captivantei finale din cadrul Reuniunii Executive din acest an, cele opt echipe finaliste și-au prezentat proiectele în fața unui public entuziast , iar proiectul “Climate Friendly Packaging Begins with SMART!”, realizat de o echipă multidisciplinară cu reprezentanți din mai multe țări, printre care și România, a fost desemnat câștigător la categoria ”Sustenabilitate”.

În acest an a avut loc a patra ediție a Schaeffler Award, evenimentul desfășurat la nivelul întregului Grup, pentru a onora performanța la nivel de echipă și proiectele angajaților din întreaga lume, în cadrul a patru categorii, care reflectă valorile corporative Schaeffler: Sustenabilitate, Excelență, Inovație, Pasiune. Schaeffler Award reprezintă o oportunitate specială pentru angajați de a-și prezenta angajamentul și contribuțiile care duc la succesul Grupului Schaeffler

Peste 160 de aplicații au fost depuse de echipe ale angajaților din întreaga lume: 72 din Europa , 58 din Asia/Pacific, 16 din America și 13 din China. Categoria ”Sustenabilitate” s-a bucurat de cea mai mare popularitate, cu peste 50 de aplicații, urmată de categoria ”Excelență”, cu aproximativ 40 de aplicații.

„Încă o dată, Schaeffler Award și proiectele remarcabile pe care le-a atras, arată realizările fantastice ale angajaților noștri din întreaga lume și exemplifică cele patru valori corporative ale noastre „Sustenabilitate”, „Excelență”, „Inovație” și „Pasiune”, spune Georg F. W. Schaeffler, acţionar familial şi preşedinte al Consiliului de Supraveghere.

Proiectul “Climate Friendly Packaging Begins with SMART!”: câștigător la categoria ”Sustenabilitate”

Premiul la categoria „Sustenabilitate”a fost câștigată de proiectul “Climate Friendly Packaging Begins with SMART!” („Ambalajele prietenoase cu mediul încep cu SMART!”) și a fost realizat de o echipă multidisciplinară cu reprezentanți din mai multe țări, printre care și România. Proiectul a constat în dezvoltarea unui sistem de ambalare reutilizabil pentru rulmenți mari pentru a reduce consumul de resurse (lemn) și a reduce emisiile de CO2.

În schaeffler Româniua, povestea unităților SMART, prietenoase cu mediul înconjurător, a început în urmă cu 3 ani, cu conceptul SMART Light, aplicabil într-un proiect pilot în segmentele 6 şi 24. Ulterior, conceptul a fost dezvoltat pentru rulmenții de mari dimensiuni, în special cei dedicați industriei Wind, conceptul fiind adaptat și redenumit SMART Heavy.

La Schaeffler România, „cutiile SMART” sunt utilizate ca sisteme care contribuie la o mai bună gestionare a nevoilor logistice, de timp și financiare. Comparativ cu sistemul standard, de obicei de unică folosință, aceste „cutii SMART” sunt fabricate dintr-un material mai rezistent și sunt returnabile, respectiv asigură 5 cicluri de livrare tur-retur. Acestea pot fi utilizate timp de 200 de zile, iar forma mai compactă duce la o scădere a numărului de transporturi necesare, ceea ce rezultă într-o reducere de 50% CO2. Detaliile constructive și designul noului concept se integrează perfect în noua imagine a brand-ului Schaeffler și aduc în piață recunoașterea unei mărci de înaltă calitate. În prezent există 10 clienți integrați în utilizarea celor două concepte de ambalare SMART, iar economia preconizată prin utilizarea lor va atinge 1.4 milioane de euro în 2023.

„Am fost extrem de bucuroasă când colegii au înscris acest proiect în categoria Sustenabilitate la Schaeffler Award, pentru că am crezut în mod special în acest proiect și în posibilitatea pe care o oferă întregul concept. M-am străduit pe cât posibil să îi fac și pe cei din jurul meu să creadă la fel de mult în el și să îl accepte, iar faptul că am câștigat acest premiu reprezintă un prim mare pas spre acest lucru!” a declarat doamna Soare Carmen Magdalena, Tehnolog ambalare la Schaeffler România și parte importantă în realizarea proiectului.

Mai multe informaţii despre „cutiile SMART” găsiţi aici: Schaeffler și Flender introduc un sistem de ambalare inovator și ecologic pentru rulmenții de dimensiuni mari

Pe această cale, vrem să le urăm felicitări colegilor pentru această realizare și mult succes în continuare!

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare