Noțiune de căutare

De la motoare electrice la pile de combustibil: Inovațiile Schaeffler prezentate în premieră la IAA Transportation

Pressrelease Stage Image
Din perspectiva creșterii tehnologiilor pentru vehicule comerciale, în acest an, Schaeffler își face prima apariție ca expozant la salonul IAA Transportation din Hanovra. Photo: Schaeffler (Digitas Pixelpark)

19.09.2022 | Hanovra

  • Logistică sustenabilă: Schaeffler electrifică vehicule comerciale și dezvoltă mobilitatea cu hidrogen pentru industria transporturilor
  • Sisteme de propulsie pentru camionul viitorului: vehiculul demonstrativ cu pile de combustibil de la Schaeffler prezentat la IAA
  • Automatizare: Schaeffler dezvoltă soluții de șasiu pentru condusul autonom, piață aflată în continuă dezvoltare

Anul acesta este prima apariție Schaeffler ca expozant la IAA Transportation, principala platformă mondială pentru industria de transport și logistică. Camioanele și autobuzele reprezintă doar patru procente din stocul de vehicule la nivel mondial, dar în același timp, reprezintă 40% din emisiile globale de CO2 din transportul rutier. Totodată, cerințele în transport și logistică continuă să crească. „Aceasta înseamnă că provocările pentru OEM și furnizori sunt evidente: extinderea electrificării, reducerea emisiilor și dezvoltarea de soluții inteligente în automatizare și digitalizare. Folosim produsele noastre inovatoare de propulsie și șasiu pentru a sprijini dezvoltarea logisticii sustenabile”, a declarat Klaus Rosenfeld, CEO Schaeffler AG. Ca partener de încredere al industriei de transport și logistică de peste 75 de ani, Schaeffler produce peste 80 de milioane de rulmenți anual pentru clienții de vehicule comerciale din întreaga lume.

Vehiculele comerciale de mâine vor fi electrice
Cea mai mare creștere pe piața de sisteme de propulsie pentru vehicule comerciale va veni din electrificare. „Schaeffler oferă o gamă foarte largă de soluții pentru propulsiile electrice și ne propunem o creștere majoră aici”, a declarat Matthias Zink, CEO Automotive Technologies la Schaeffler AG. Aceste soluții includ transmisii electrice pentru biciclete cargo și punțile de tracțiune electrică pentru camionete cu o greutate de până la 7.5 tone, precum și sisteme și componente pentru electrificarea camioanelor mari. Primele motoare electrice de înaltă performanță Schaeffler pentru vehicule comerciale vor intra în producție de serie de anul viitor. Pe lângă aceasta, Schaeffler dezvoltă deja o nouă generație de motoare electrice cu răcire inovatoare cu ulei și cu un randament de peste 97%. Multe componente individuale ale acestor motoare electrice sunt fabricate intern. De exemplu, Schaeffler este una dintre puținele companii din întreaga lume care stăpânește tehnologii speciale de înfășurare a statorului, cum ar fi înfășurarea în ac de păr și înfășurarea ondulată. Aceste tehnologii vor permite companiei să producă motoare cu performanțe din ce în ce mai înalte.

Schaeffler anticipează că în 2030 aproximativ 60% dintre vehiculele comerciale vor fi alimentate în continuare de un motor cu ardere internă, aproximativ 20% dintre vehiculele din acest segment vor avea o funcție hibridă, iar aproximativ 20% vor fi pur electrice. Dar până în 2035 – doar cinci ani mai târziu – conform proiecțiilor Schaeffler, proporția motoarelor cu ardere internă se va înjumătăți de la 60 la 30%. Apoi, vehiculele cu propulsie pur electrică și cu pile de combustibil ar trebui să reprezinte aproximativ 40% din piață.

Pile de combustibil
Din punct de vedere tehnologic, interesul Schaeffler privind sistemele de propulsie pentru vehiculele comerciale include și hidrogenul. Compania crede că sectorul transporturilor pe distanțe lungi va fi primul care va adopta pilele de combustibil. Cu toate acestea, furgonetele vor beneficia la rândul lor de această tehnologie, deoarece acestea parcurg în mod regulat distanțe mai mari. La IAA Transportation, Schaeffler prezintă o furgonetă alimentată cu pile de combustibil. Puntea de tracțiune electrică și stiva de pile de combustibil ale vehiculului, precum și sistemul său de management al energiei au fost dezvoltate intern - și, în acest proces, s-au extins semnificativ cunoștințele privind sistemele de propulsie cu pile de combustibil.

Schaeffler va industrializa producția de plăci bipolare, care sunt componente strategice ale pilei de combustibil, printr-un joint venture numit „Innoplate”. În cadrul acestei asocieri, Schaeffler este în parteneriat cu Symbio, la rândul său deținută în mod egal de Forvia și Michelin, pentru a produce aceste plăci în volum mare. Înființarea Innoplate a fost anunțată de Schaeffler și Symbio în luna iunie a acestui an. Partenerii își vor începe activitățile comune în Haguenau, Franța, de îndată ce aprobările de reglementare vor fi finalizate. Producția plăcilor bipolare de densitate de putere ridicată este de așteptat să înceapă în 2024.

Schaeffler dezvoltă sisteme și componente pentru toate tipurile de sisteme de propulsie pentru vehicule comerciale ușoare și grele pentru a decarboniza și mai mult transportul de marfă. De aceea, Schaeffler oferă și tehnologii pentru îmbunătățirea randamentului sistemelor de injecție de combustibil. Acestea includ un sistem de distribuție variabilă a supapelor conceput special pentru vehicule comerciale, care reduce consumul de combustibil și emisiile. În plus, Schaeffler lucrează la o tehnologie inovatoare a motoarelor pentru utilizarea combustibililor alternativi, în special pentru utilizarea directă a hidrogenului în motoarele cu ardere internă, care au fost modificate în consecință. Cu sistemul de distribuție variabilă a supapelor Schaeffler, traseul aerului poate fi controlat deosebit de precis, indiferent de metoda de formare a amestecului de combustibil. Acest lucru asigură un randament ridicat.

Soluții pentru automatizarea vehiculelor comerciale
Portofoliul de produse Schaeffler pentru vehicule comerciale include și soluții de șasiu pentru aplicații precum condusul autonom. „Și aici ne pregătim pentru o piață în creștere care va continua să câștige avânt în următorii câțiva ani”, a spus Matthias Zink. De exemplu, joint-venture-ul Schaeffler Paravan Technologies dezvoltă sistemul Space Drive, un sistem de direcție fără o legătură mecanică între volan și mecanismul de direcție. Acest lucru oferă producătorilor de vehicule o libertate enormă în proiectarea vehiculelor. Schaeffler dezvoltă sistematic această tehnologie pentru utilizarea în vehiculele de producție de serie mare, cu scopul de a permite atât automatizarea, cât și controlul de la distanță al camioanelor, autobuzelor și vehiculelor de transport de marfă și logistică, făcându-le astfel mai eficiente, mai economice și mai sigure.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare