Emblema de Merit pentru echipa de pompieri Schaeffler România

Pompierii Schaeffler România acțiune (simulări în cadrul exercițiilor Seveso) Imagini: Schaeffler

28.09.2022 | Brasov

• Recunoaștere din partea Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov: Emblema de Merit ”Acțiuni umanitare – clasa a III-a” pentru echipa de pompieri Schaeffler România
  • 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România: 174 de ani de la Bătălia de la Dealul Spirii
  • Obiectivul echipei de pompieri Schaeffler România: binele comun și binele propriu, prin crearea unei culturi de prevenție în comunitate și în companie

O echipa mică, dar puternică! Cei peste 30 de pompieri din echipa Schaeffler România, inclusiv pompierii voluntari, se îngrijesc de mai bine de 16 ani, de siguranța celor peste 5.000 de angajați ai companiei, care își concentrează zi de zi priceperea, talentul si know-how-ul pentru a menține Schaeffler România drept una dintre cele mai puternice locații ale Grupului Schaeffler, furnizor global preferat pentru sectorul de industrie și automotive.

Cu ocazia împlinirii a 174 de ani de la Bătălia de la Dealul Spirii, pe 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România, echipei de pompieri a companiei i-a fost înmânată Emblema de Merit ”Acțiuni umanitare – clasa a III-a”. Această recunoaștere venită din partea Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov, marchează atât rezultatele remarcabile obținute în cadrul concursurilor profesionale, cât și activitățile deosebite din domeniul de competență, desfășurate cu consecventă în cadrul companiei, precum:

a) activități de prevenire, informare și instruire pentru cunoașterea și respectarea regulilor și a măsurilor de apărare împotriva incendiilor in societate

b) verificarea modului de aplicare a normelor, reglementărilor tehnice și dispozițiilor care privesc apărarea împotriva incendiilor, în domeniul de competență

c) asigurarea intervenției pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor și a bunurilor periclitate de incendii sau în alte situații de urgență.

Evenimentul de înmânare a emblemei, s-a desfășurat la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, în cadrul unui ceremonial aniversar dedicat Zilei Pompierilor din România. Ziua de 13 septembrie a rămas consemnată în istorie ca un act eroic și o afirmare a calităților morale și de luptă ale pompierilor militari, care, sub conducerea căpitanului Pavel Zăgănescu, au luptat împotriva armatei otomane, venită să opună mișcarea revoluționară de la 1848. Prin rememorarea sacrificiului acestora, se dorește o conștientizare a importanței implicării și asumării responsabilității pentru binele comun și binele propriu.

De aceea, crearea unei culturi a prevenirii în comunitate, dar mai cu seamă în cadrul Schaeffler România, prin cunoașterea diferitelor tipuri de riscuri și a măsurilor de prevenire a acestora, precum și a comportamentului adoptat în cazul producerii lor, rămâne obiectivul principal al pompierilor Schaeffler România.

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG