Noțiune de căutare

Eveniment aniversar Jurnal de Majorat: 18 ani de activitate pentru Schaeffler România

Pressrelease Stage Image

15.10.2022 | Brasov

  • 18 cifre de impact pentru 18 ani de activitate
  • 08 octombrie 2004, anul în care Schaeffler România și-a început producția în noua locație de la Cristian
  • Atuurile principale ale companiei Schaeffler România sunt astăzi agilitatea de care dă dovadă în zona de productivitate și de retehnologizare continuă, alături de expertiza echipei de la Brașov

2004... Anul în care România a intrat în NATO, rețeaua de socializare Facebook a fost lansată, iar Schaeffler România și-a început producția în noua locație de la Cristian. Au trecut 18 ani de la așezarea pietrei de temelie și tot atâția ani de când Schaeffler România este una dintre cele mai puternice locații ale Grupului Schaeffler, furnizor global preferat pentru sectorul de industrie și automotive.

Astăzi, Schaeffler România se numără printre cei mai mari angajatori la nivel național, cu peste 5000 de angajați într-o singură locație și este recunoscută de către clienți de renume mondial drept un partener veritabil, care livrează constant la cel mai înalt nivel de calitate. Datorită capacităților deosebite de producție și tehnologice, dar și a know-how-ului specialiștilor din echipă, la Brașov sunt realizați rulmenți de mari dimensiuni, cu diametre de până la 4 metri, ce sunt integrați în aplicații precum cele din industria eoliană sau din cea feroviară. Tot la Brașov, în cele 7 hale de producție ce se întind pe o suprafață de 170.000 mp, sunt realizate și produse pentru sectorul automotive, dedicate unei game largi de branduri auto, produsele „made in Brașov” ajungând astfel peste tot în lume.

18 cifre de impact pentru 18 ani de activitate:

  • 3 fabrici
  • 1 campus
  • +5.000 angajați
  • +800 mil. EURO investiții
  • 170.000 m2 suprafață construită
  • +2 mil. EURO producție/zi
  • 7 hale de producție
  • +3.000 clienți finali
  • 75% industrie
  • 25% automotive
  • 13 produse
  • 2 x Centre R&D: Centru de Inginerie și Centru de Testare
  • 1 Forjă: una dintre cele mai mari din EU
  • 1 Centru de Formare Profesională
  • 2 Academii: MOVE & Fit For Quality
  • +55 de segmente de producție și departamente suport
  • 400 studenți în programe educaționale/an
  • 100 camioane cu oțel prelucrat/ săptămână

Atuurile principale ale companiei Schaeffler România sunt astăzi agilitatea de care dă dovadă în zona de productivitate și de retehnologizare continuă, alături de investiții. Chiar și în perioada economică dificilă din ultimii ani s-a continuat dezvoltarea planificată, fiind construită o nouă hală de producție la cele mai înalte standarde din industrie, unde se produc acum noi rulmenți destinați pieței de căi ferate și altor aplicații în zona industrială. Locația deține un enorm know-how de specialitate, apreciat și căutat de clienți globali. Locația de la Brașov deține expertiza de top pentru Grupul Schaeffler în ceea ce privește producția de rulmenți mari, ceea ce înseamnă de multe ori și dezvoltarea multor produse. Prioritatea companiei este să își mențină competitivitatea și să continue dezvoltarea business-ului. În acest context se are în vedere continuarea dezvoltării în viitor, atât la nivel de capacitate de producție și infrastructură, cât și la nivel de personal. În viziunea de extindere, este vizată atât producția pentru automotive, cât și cea pentru industrie, având, marele avantaj că această locație este văzută ca și furnizor de bază pentru industria producătoare de energii verzi.

Automatizarea și digitalizarea proceselor reprezintă, de asemenea, o prioritate. În acest sens, a fost elaborat un plan strategic clar pentru a atinge un grad ridicat de realizare, ce este urmărit îndeaproape, în directă corelare cu strategia noastră de investiții. Acestea vor crește gradul de eficiență operațională și vor contribui și la țelurile de sustenabilitate pe care le avem în vedere. În consecință, urmărim să reducem emisiile de carbon în toate ariile companiei. Propriile noastre operațiuni vor fi neutre din punct de vedere climatic începând cu 2030. Urmărim un program de sustenabilitate care în mod sistematic și metodic monitorizează toate ariile companiei și se bazează pe trei piloni: materiale verzi, producție verde și produse verzi.

Toate aceste realizări și obiective de viitor au fost și pot fi îndeplinite prin extrem de competenta și implicata echipă de angajați ai companiei. „Recunoașterea capacității extraordinare, a know-how-ului deosebit, a agilității, a dinamismului și eficienței echipei Schaeffler România este de necontestat, iar martori stau numeroasele premii și distincții primite atât la nivel local și național, la nivel de Grup, cât și din partea clienților de renume mondial.” transmite dl Director General Ștefan Gulacsi.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare