Educație Schaeffler prezentă la două facultăți tehnice prestigioase din tară prin două evenimente dedicate studenților

Prelegere sustinuta de Prof. Dr. Ing. Smetana Tomas, vicepreședinte senior al diviziei Advanced Innovation a Grupului Schaeffler (Imagini: Schaeffler)

10.11.2022 | Brasov

• Studenții facultăților tehnice au interacționat cu specialiștii Schaeffler România la Schaeffler Day în Brașov și Schaeffler Talk la București
  • Prima ediție a evenimentului Schaeffler Talk a avut loc la Universitatea Politehnică din București
  • Schaeffler România, implicată în educația viitoarelor generații prin programe de masterat cu profile tehnice

La finalul lunii octombrie, studenții facultăților tehnice au fost invitați să participe la „Schaeffler Day” și „Schaeffler Talk”, două evenimente susținute în cadrul Universității Transilvania Brașov și a Universității Politehnice din București.

Schaeffler Day a reprezentat o zi alături de specialiștii Schaeffler România
Evenimentul intitulat Schaeffler Day, ajuns la cea de-a 7-a ediție, a fost o invitație pentru studenții facultăților tehnice a Universității Transilvania Brașov, unde studenții au avut ocazia să petreacă o zi “altfel” alături de inginerii și specialiștii Schaeffler România.

Agenda evenimentului a fost una încărcată, ce a debutat cu prelegerea Prof. Dr. Ing. Smetana Tomas, vicepreședinte senior al diviziei Advanced Innovation a Grupului Schaeffler, care a povestit studenților despre noile tendințe din domeniul roboticii și mecatronicii, dar și despre noile oportunități de inovare.

Evenimentul a continuat cu trei workshop-uri speciale - “AGILE Software Development @ Schaeffler”, “Digital Factory VR DOJO” și “Prototypes for Wind Turbines” – cu teme de interes pentru pasionații industriei eoliene, programare și nu numai, studenții având ocazia să afle despre toate acestea direct de la specialiștii in domeniu.

Vizita la fabrica Schaeffler România din Brașov a fost cea mai așteptată activitate din cadrul evenimentului, acolo unde studenții au avut ocazia să vadă fizic ceea ce le-a fost prezentat în cadrul workshop-urilor. În cadrul turului de fabrică aceștia au făcut cunoștință cu specialiștii din domeniu care le-au prezentat din know-how-ul și munca lor și le-au răspuns studenților la întrebărichiar din locațiile cheie vizitate din cadrul fabricii: halele de producție, celebra forjă din Schaeffler România și Testing Center-ul.

Schaeffler Talk la Universitatea Politehnică din București
În cadrul Universității Politehnice din București a avut loc prima ediție a evenimentului Schaeffler Talk, eveniment în care Prof. Dr Smetana Tomas a povestit studenților despre provocările și oportunitățile de inovare în dezvoltarea sistemelor mecatronice, cât și despre cele mai noi tendințe în robotică. Studenții s-au arătat foarte interesați cu privire la subiectul prezentat în cadrul prelegerii, dar au arătat interes și față de compania care îi invită pe aceștia, după terminarea studiilor, să construiască o carieră cu perspective alaături de companie.

Educația a fost mereu prioritară pentru companie. În acest sens, Schaeffler România a dezvoltat parteneriate de succes cu mediul educațional din județul Brașov, și nu numai, tocmai pentru a putea susține și mai îndeaproape tânăra generație. Astfel, toți absolvenții de licență, care doresc să își continue studiile urmând un program de masterat în domenii tehnice, sunt invitați să urmeze unul dintre cele trei programe susținute de companie: „Metode practice integrate în ingineria sistemelor de propulsie”, „Ingineria proceselor de fabricație avansate” sau „Inginerie virtuală în proiectarea autovehiculelor”. Programele oferă ocazia masteranzilor să se specializeze în domenii de interes actual, învățând într-un mediu plăcut care le dă ocazia de a pune în practică cunoștințele dobândite.

Un avantaj în dezvoltare profesională îl reprezintă și accesul la experții Schaeffler, precum și – alături de aceștia – accesul la cele mai moderne și complexe metode de simulare: FEA, CFD, MBS și multe altele. De asemenea, cei care doresc să-și continue studiile superioare prin doctorat, pot face acest lucru, deoarece Schaeffler oferă atât teme de actualitate, cât și cadrul practic necesar pentru implementarea soluțiilor și conceptelor dezvoltate.

Mai multe detalii despre programele de masterat găsiți aici.

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG