Joining Forces Schaeffler a achiziționat Grupul Ewellix

Day 1 Event la Schaeffler Romania: Echipa segmentului de liniar de la Brașov parte activă în procesul de migrație Imagini: Schaeffler România

30.01.2023 | Brasov

• Ewellix este oficial parte a Grupului Schaeffler
  • Gama complementară de produse Ewellix va completa perfect portofoliul de produse Schaeffler
  • Echipa segmentului de liniar de la Brașov parte activă în procesul de migrație

La finalul anului 2022, Schaeffler a finalizat achiziția Grupului Ewellix, producător și furnizor global de componente și sisteme pentru tehnologia liniară. Gama complementară de produse Ewellix va completa perfect portofoliul de produse Schaeffler existent în divizia industrială. Șuruburile cu role, actuatoarele industriale electromecanice și coloanele de ridicare sunt doar câteva dintre domeniile de produse în care acesta este lider de piață, cu multiple domenii de aplicare, inclusiv robotică, tehnologie medicală și mașini mobile. La nivel global, toate locațiile de producție care realizează componente și sisteme pentru sectorul liniar vor lucra îndeaproape pentru a realiza sinergii de procese.

Echipa segmentului de liniar de la Brașov va fi parte activă în acest proces, prin care compania va deveni mai inovativă, mai agilă și mai eficientă. La Schaeffler România, rulmenții pentru ghidajele liniare au reprezentat primul tip de rulmenți realizați in cadrul locației din Brasov, fabrica având o experiență de 20 de ani in producția acestor produse. Sectoarele principale pentru care se produc si in care acestea se folosesc sunt industria constructoare de mașini, industria medicala si industria tipografica. In fabrica de la Brasov se pot monta, în funcție de preferințele clientului, din 172 de tipuri de corp prelucrat, pana la peste un milion de configurații diferite.

În contextul acestei noi achiziții, la mijlocul lunii ianuarie a avut loc un eveniment global, care a marcat startul acestei migrații. Evenimentul s-a desfășurat în mai multe locații din Grupul Schaeffler, inclusiv în fabrica de la Brașov, iar toți angajații Schaeffler care realizează componente si sisteme pentru sectorul liniar au putut interacționa prin intermediul unor transmisii live. „În timpul acestui eveniment, am dorit să împărtășim detaliile despre beneficiile acestei migrații, prioritățile generale și reperele, precum și obiectivele noastre generale. Împreună, vom forma unul dintre cei mai importanți furnizori de componente și sisteme liniare la nivel mondial”, explică Ralf Moseberg, Senior Vice President Industrial Automation la Schaeffler.

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG