Noțiune de căutare

Schaeffler ia măsuri împotriva produselor piratate: zece tone de rulmenți contrafăcuți au fost distruși

Pressrelease Stage Image

22.03.2023 | Brasov

  • Rulmenții contrafăcuți reprezintă un risc major de siguranță pentru om și mașină
  • Fiecare caz de piratare va fi urmărit în instanță
  • Oțelul rezultat în urma distrugerilor este reintrodus în bucla de reciclare

Furnizor global de top în sectoarele auto și de industrie, Schaeffler ia măsuri concrete și consecvente împotriva produselor contrafăcute. Aproximativ 30.000 de produse piratate, cu o greutate totală de zece tone, au fost distruse în Schweinfurt. Deșeurile rezultate vor fi comprimate și topite într-o oțelărie – în acest fel oțelul este reintrodus în bucla de reciclare.

„Produsele contrafăcute reprezintă un risc major de siguranță pentru om și mașină”, spune Dr. Edgar Duschl, Senior Vice President Intellectual Property la Schaeffler. Rulmenți și produse similare joacă un rol decisiv și relevant pentru siguranță într-un număr mare de aplicații - aproape peste tot unde există mișcare de orice fel. Siguranța și buna funcționare a transportului de pasageri cu trenuri și mașini depinde la fel de mult de produsele fiabile de la Schaeffler, ca și de funcționarea diverselor instalații industriale.

Aspectele de siguranță sunt decisive

Dr. Edgar Duschl explică: „Un rulment defect poate duce la cerințe premature de întreținere, la timpi de staționare a mașinii și, prin urmare, la costuri enorme pentru utilizator – iar în cel mai rău caz, poate duce la o defecțiune totală bruscă sau la un accident cu vătămări corporale.”

Pentru Schaeffler, aspectele de siguranță sunt cea mai importantă motivație pentru combaterea produselor contrafăcute. „Clienții noștri trebuie să se poată baza întotdeauna pe cele mai înalte standarde de calitate, pe care Schaeffler le-a urmărit întotdeauna – astăzi și în viitor”, spune Dr. Edgar Duschl. Prin urmare, este important să fie sesizată orice suspiciune.

Fiecare caz de piratare este urmărit de echipa Schaeffler Global Brand Protection. „În primul rând, se pot aplica daune civile pentru încetare, renunțare și returnarea produselor contrafăcute pentru distrugere. În al doilea rând, există riscul aplicării urmăririi penale, care poate duce la amendă sau pedeapsă cu privare de libertate”, spune dr. Edgar Duschl.

Distribuitori autorizați și aplicație

Rulmenții contrafăcuți vin din toată lumea. Dacă unui distribuitor sau client i se oferă un produs suspect, de exemplu de la mărcile INA, LuK sau FAG, suspiciunea inițială poate fi verificată direct cu aplicația Schaeffler, „OriginCheck”. În acest fel codul produsului poate fi scanat folosind un smartphone și comparat cu numărul de identificare al produsului Schaeffler. Fotografiile produselor suspecte pot fi, de asemenea, trimise echipei Schaeffler Global Brand Protection.

În plus, Schaeffler are o rețea internațională de distribuitori autorizați. Aceștia sunt listați pe site-ul Schaeffler, iar clienții pot fi siguri că vor cumpăra întotdeauna produse originale de la aceștia. „În opinia noastră, este important să creștem gradul de conștientizare cu privire la această problemă în rândul tuturor participanților de-a lungul întregului lanț valoric, inclusiv distribuitori, ateliere de reparații și clienți finali”, spune Martin Rügemer, Schaeffler Global Brand Protection Team.

După ce au fost identificați, rulmenții contrafăcuți sunt confiscați. Aceștia sunt păstrate ca probe până la finalizarea procedurilor standard. În multe cazuri, produsele contrafăcute sunt ulterior distruse la nivel local. Rulmenții piratați care au fost distruși în Schweinfurt provin, în principal, din investigațiile efectuate în Europa în ultimii doi ani și jumătate.

Prejudiciul adus companiilor germane de pirateria produselor este estimat de VDMA (German Machinery and Equipment Manufacturers Association) la aproximativ 6,4 miliarde de euro anual.

Securitate prin scanare: aplicația Schaeffler „OriginCheck” este disponibilă pentru iOS și Android și poate fi descărcată de la:
www.schaeffler.com/apps

Echipa Brand Protection Team poate fi contactată prin e-mail în orice moment:
piracy@schaeffler.com

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare