Noțiune de căutare

Începe producția motoarelor electrice în butucul roții Premieră mondială: Schaeffler electrifică vehiculele utilitare municipale cu trasmisie în roată

Pressrelease Stage Image
Toate componentele necesare pentru propulsie și frânare sunt integrate direct în janta roții, în loc să fie poziționate central sau montate pe axele motoare. Această arhitectură economisește spațiu și face vehiculele mult mai manevrabile în traficul urban. Photo: Schaeffler (Frank Eppler)

23.03.2023 | Brasov

  • Schaeffler furnizează primilor clienți transmisii de roți complet electrice
  • Transmisia electrică direct în roată face ca vehiculele de măturat, furgonetele și vehiculele de deszăpezire să fie mult mai manevrabile, mai silențioase și fără emisii de CO2
  • Noua tehnologie de propulsie accelerează electrificarea și permite noi arhitecturi de vehicule municipale

Odată cu electrificarea, lucruri bune se întâmplă în 3 arii. Trei producători de vehicule municipale compacte, se pregătesc să introducă în liniile de producție motoare electrice extrem de eficiente pentru butucul roții fabricate de Schaeffler. Complet electrificate, vehiculele de măturat, camionetele și plugurile de zăpadă vor funcționa cu zero emisii de CO2, ceea ce duce la îmbunătățirea calității aerului în zonele urbane. „Schaeffler reinventează sistemele de propulsie utilizate în vehiculele utilitare electrice mici și ușoare din orașele noastre”, a declarat Matthias Zink, CEO Schaeffler Automotive Technologies. Caracteristica definitorie a noilor motoare electrice amplasate în roată, este că toate componentele necesare pentru propulsie și frânare sunt integrate direct în jantă și nu în centrul vehiculului sau pe axele motoare. Acest lucru economisește spațiu și face vehiculele mult mai agile și mai ușor de manevrat în traficul urban. Vehiculele utilitare propulsate de aceste motoare complet electrice, funcționează foarte silențios, ceea ce duce la o poluare sonoră redusă în zonele pietonale și pe străzile orașului. Ele pot funcționa pe o perioadă îndelungată în zone rezidențiale, deoarece perturbarea localnicilor este mult mai mică.

Jungo este una dintre primele companii care lansează în acest an pe piață un vehicul multifuncțional, care cuprinde tehnologia motoarelor integrate în butucul roții, marca Schaeffler. Jungo și Schaeffler au colaborat pentru a adapta tehnologia de propulsie la cerințele zilnice specifice pentru măturarea străzilor. „Motoarele electrice amplasate în butucul roții și tehnologia de frânare, elimină nevoia de schimbare a uleiului și îmbunătățește considerabil performanța vehiculelor noastre în ceea ce privește randamentul, raportul de putere/greutate, siguranță, manevrabilitate și fiabilitatea frânării”, a spus fondatorul și CEO-ul Jungo, Nicolas Jungo.

Soluție eficientă pentru o gamă variată a scenariilor de mobilitate din centrul orașului
Motorul electric integrat în butucul roții Schaeffler este inclus într-o gamă largă de vehicule utilitare urbane: măturarea străzilor, deszăpezirea și colectarea deșeurilor. „În acest segment de vehicule, ca și în altele, întrebarea este: care este cel mai rapid și mai eficient mod de a reduce emisiile de CO2? „Electrificarea este răspunsul” a spus dr. Jochen Schröder, Head of E-Mobility la Schaeffler. Această nouă tehnologie de propulsie deschide o piață nouă și în continuă creștere pentru Schaeffler. Compania intenționează să echipeze din ce în ce mai multe vehicule de lucru, cu motoare electrice amplasate în butucul roții pentru orașe și municipii, în fabrici și șantiere logistice, în porturi, în parcări mari și aeroporturi. Aceste tipuri de vehicule au o rută planificată, fiind potrivite în mod special pentru deplasări electrice cu intervale fixe și timpi de încărcare care pot fi planificați.

Motoarele electrice în butucul roții Schaeffler au o arhitectură unică în care motorul electric (statorul și rotorul), cutia de viteze și frâna mecanică cu frecare sunt poziționate în jurul rulmentului roții, mai exact în interiorul jantei. Acest aspect compact eliberează spațiu în altă parte a vehiculului - de exemplu pentru baterie sau ca spațiu suplimentar de depozitare pentru transport. De asemenea, oferă producătorilor de vehicule o mai mare libertate de proiectare, permițându-le să dezvolte o gamă largă de formate ale mobilității, inclusiv soluții de șasiu rulant. „Motoarele electrice integrate în butucul roții îmbunătățesc, de asemenea, manevrabilitatea vehiculului, care este o condiție esențială pentru conducerea automată”, a spus Jochen Schröder.

Motorul în roată economisește spațiu și îmbunătățește dinamica de conducere
Motorul electric integrat în butucul roții, inclusiv cutia de viteze, este foarte compact, potrivindu-se într-o jantă de 14 inch. Invertorul, pe de altă parte, nu este integrat și poate fi instalat oriunde în vehicul. Un singur invertor poate controla unul sau două motoare electrice, în funcție de arhitectura folosită. În funcție de aplicație, puterea de antrenare a motorului poate fi scalată. Acesta variază de la 7 la 26 de kW (nominal) și poate atinge un vârf de până la 60 de kW pe termen scurt. Cuplul generat de motorul electric este transmis prin intermediul cutiei de viteze direct la roată. Această transmisie directă reduce pierderile de energie și devine astfel, foarte eficientă. Un alt avantaj: deoarece cuplul și direcția de rotație pot fi controlate individual pentru fiecare roată, vehiculele au tracțiune integrală, care poate face față dealurilor cu o ușurință desăvârșită, chiar și în condiții de drum înzăpezit. Schaeffler dezvoltă în prezent motoare integrate în butucii roților pentru aplicații de 48 V și 400 V și explorează posibilitatea utilizării unor tensiuni mai mari.

Informații suplimentare

Articol tehnic despre motoarele electrice integrate în butucul roții și soluții de șasiu rulant de la Schaeffler

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare