Noțiune de căutare

Grupul Schaeffler începe anul 2023 cu un prim trimestru bun

Pressrelease Stage Image

09.05.2023 | Herzogenaurach/Brasov

  • Veniturile Grupului Schaeffler au crescut semnificativ, înregistrând o creștere de 10,4 procente ajustate la moneda constantă, de până la 4,2 miliarde de euro în primul trimestru
  • Marja EBIT înainte de introducerea elementelor speciale de 8,1 procente (anul precedent: 6,9 procente)
  • Divizia Automotive Technologies a înregistrat o creștere substanțială a marjei EBIT, un prim trimestru remarcabil pentru Divizia Automotive Aftermarket, creșteri în toate clusterele de piață pentru Divizia Industrială
  • Fluxul de numerar liber pozitiv înainte de intrările și ieșirile de numerar pentru activități M&A scade cu 73 de milioane de euro din cauza factorilor de sezon
  • Bilanț puternic – Moody îmbunătățește sistemul de rating

Furnizorul global din sectorul automotive și de industrie Schaeffler, a publicat raportul intermediar pentru primele trei luni ale anului 2023. Veniturile Grupului Schaeffler pentru perioada de raportare s-au ridicat la 4.152 milioane de euro (anul precedent: 3.758 milioane euro), corespunzând unei creșteri în venituri din vânzări la moneda constantă cu 10,4 procente, la care au contribuit toate diviziile și regiunile. Veniturile din diviziile Automotive Technologies, Automotive Aftermarket și Industrial au crescut cu 6, 25,7 și, respectiv, 13,4 procente ajustate în funcție de moneda constantă.

Vânzările au crescut semnificativ, în special în regiunea Europei, unde s-a înregistrat o creștere cu 17,3 procente. În regiunea America, vânzările ajustate în funcție de moneda constantă, au crescut cu 5,4 procente, în timp ce regiunea China s-a înregistrat o creștere a vânzărilor ajustate în funcție de moneda constantă cu 1 procent. În regiunea Asia/Pacific, vânzările au crescut cu 12,9 procente ajustate în funcție de moneda constantă.

Grupul Schaeffler a generat un EBIT de 336 milioane de euro (anul precedent: 258 milioane euro) în primele trei luni ale anului, reprezentând o marjă EBIT de 8,1 procente înainte de introducerea elementelor speciale (anul precedent: 6,9 procente). Creșterea marjei EBIT înainte de introducerea elementelor speciale a fost atribuită în principal mixului de vânzări și volume.

Câștigurile din perioada de raportare au fost afectate de efecte speciale în valoare de 92 milioane de euro (anul precedent: 11 milioane euro). EBIT a fost de 244 de milioane de euro (anul precedent: 247 milioane euro).

Klaus Rosenfeld, CEO al Schaeffler AG, a oferit o evaluare al primului trimestru din 2023: „Schaeffler a înregistrat o creștere de peste 10% în primele trei luni ale anului – o evoluție determinată în primul rând de diviziile Automotive Aftermarket și Industrie. Îmbunătățirea marjei EBIT înainte de introducerea elementelor speciale de 8,1 procente, la care diviziile Automotive Technologies și Automotive Aftermarket au contribuit în mod deosebit, este încurajatoare și merită menționată în mod special.”

Key financials of the Schaeffler Group

Figures Group

Automotive Technologies – marja EBIT ajustată crește la 4,3%
În primele trei luni, divizia Automotive Technologies a generat vânzări de 2.440 milioane euro (anul precedent: 2.292 milioane euro). Vânzările au crescut cu 6 procente ajustate în funcție de moneda constantă, datorită unei creșteri a volumului determinat de piață. Creșterea vânzărilor ajustate în funcție de moneda constantă, au crescut într-un ritm mai alert decât producția globală de automobile, în primul trimestru. Divizia a depășit producția globală de autoturisme și vehicule comerciale ușoare cu 0,3 puncte procentuale ).

Diviziile Chassis Systems și E-Mobility au raportat creșteri constante ale vânzărilor ajustate în funcție de moneda constantă, cu 21,3 și, respectiv, 9,5 procente. Divizia Engine & Transmission Systems BD a crescut cu 5,8 procente ajustate în funcție de moneda constantă. Vânzările în divizia de rulmenți BD, ajustate în funcție de moneda constantă, au fost cu 2,6 procente peste nivelul raportat în anul precedent.

Divizia Automotive Technologies a generat un venit de 105 milioane euro (anul precedent: 81 milioane euro) din EBIT înainte de introducerea elementelor speciale în primele trei luni. Marja EBIT înainte de introducerea elementelor speciale a fost de 4,3 procente în perioada de raportare (anul precedent: 3,5 procente). Creșterea marjei EBIT înainte de introducerea elementelor speciale a fost determinată atât de volume, cât și de prețuri.

Automotive Aftermarket – un prim trimestru remarcabil
Divizia Automotive Aftermarket a înregistrat vânzări de 582 milioane de euro în perioada de raportare (anul precedent: 464 milioane euro), reprezentând o creștere cu 25,7 procente ajustate în funcție de moneda constantă, față de baza, relativ scăzută din anul precedent. Creșterea vânzărilor ajustate în funcție de moneda constantă, a fost rezultatul principal al unei creșteri considerabile a volumelor și a prețurilor favorabile.

Tendința vânzărilor a fost determinată, în special, de creșterea cu 30,3 procente a vânzărilor ajustate în funcție de moneda constantă, față de anul precedent în regiunea Europei. Vânzările ajustate în funcție de moneda constantă au crescut cu 15,9, 17,2 și, respectiv, 20,1 procente în regiunile America, China și Asia/Pacific.

Pe această bază, Divizia Automotive Aftermarket a generat 103 milioane euro (anul precedent: 64 milioane euro), cu o marjă EBIT înainte de introducerea elementelor speciale de 17,7 procente (anul precedent: 13,8 procente). Această creștere din primul trimestru, a rezultat din majorarea marjei brute, ca urmare a mixului de vânzări și prețuri favorabile.

Industrial – creștere în toate clusterele sectoriale
Divizia Industriala a generat vânzări de 1.130 milioane de euro în primele trei luni ale anului (anul precedent: 1.002 milioane euro), ceea ce corespunde unei creșteri a vânzărilor ajustate în funcție de moneda constantă de 13,4 procente. Această creștere a fost atribuită în special creșterii puternice a volumelor de producție și a prețurilor favorabile. Creșterea în sectorul Industrial Automation a fost consolidată semnificativ prin achiziția Grupului Ewellix, care a avut un efect asupra tuturor regiunilor.

Toate regiunile – în special regiunile China și Europa, care au înregistrat o creștere la moneda constantă de 19,1 procente și, respectiv, 12,2 procente, au contribuit la creșterea vânzărilor. Ajustate în funcție de moneda constantă, vânzările au crescut cu 14,4 procente în regiunea America și, respectiv, 5,9 procente în regiunea Asia/Pacific.

În primele trei luni, Divizia Industrială a realizat un EBIT înainte de introducerea elementelor speciale de 128 milioane euro (anul anterior: 113 milioane euro). Marja EBIT înainte de introducerea elementelor speciale de 11,3 procente a primului trimestru din 2023, a fost în linie cu anul precedent (11,3 procente). Marja brută a crescut datorită impactului volumelor vânzărilor și a prețuri favorabile. Achiziția Grupului Ewellix a fost realizată la începutul anului.

Key financials by division

Figures Divisions

Bilanț puternic – Moody îmbunătățește sistemul de rating

Claus Bauer, CFO Schaeffler AG, a declarat: „Toate diviziile au contribuit semnificativ la rezultatele încurajatoare ale Grupului Schaeffler. Fluxul de numerar liber negativ, este în mare parte datorat plăților unice. Îmbunătățirea ratingului nostru de credit de la Moody, comunicată la sfârșitul lunii martie, este îmbucurătoare și subliniază lichiditatea excelentă și bilanțul puternic al Grupului Schaeffler. Vom continua să lucrăm la performanța noastră financiară și vom profita de potențialul de optimizare."

În primul trimestru al anului 2023, fluxul de numerar liber înainte de intrări și ieșiri de numerar pentru activități M&A, a fost de -73 de milioane de euro (anul anterior: 14 milioane euro) din cauza factorilor de sezon. Declinul se datorează, în primul rând, creșterii legate de volumul capitalului de lucru, care a fost cu 114 milioane de euro mai mare decât în anul anterior, precum și a factorilor, precum: cheltuieli pentru restructurare, bonus de inflație și alte investiții. Schaeffler a făcut investiții în tehnologiile viitorului, cum ar fi digitalizarea și mobilitatea electrică. În total, cheltuielile de capital pentru proprietăți, echipamente și imobilizări corporale și necorporale (Capex) au fost de 221 milioane de euro, cu 64 de milioane de euro mai mult decât în perioada similară a anului anterior (anul 2022: 156 de milioane euro).

Datoria financiară netă a Grupului s-a ridicat la 2.999 milioane de euro la 31 martie 2023. Creșterea datoriei financiare față de 31 decembrie 2022 (2.235 milioane de euro) se datorează, în principal, împrumutului de 500 milioane de euro în primul trimestru al anului 2023. Datoria financiară netă, definită ca datoria financiară netă împărțită la EBITDA înainte de introducerea elementelor speciale, a fost de 1,4x în data de 31 martie 2023 (31 decembrie 2022: 1,1x). Raportul datoriei (adică raportul dintre datoria financiară netă și capitalul propriu al acționarilor) a crescut la 71,0 procente (31 decembrie 2022: 54 procente). Grupul Schaeffler a înregistrat un număr de 84.060 de angajați la data de 31 martie 2023.

Dividendul în aprilie 2023 a fost de 45 euro cenți pe acțiune comună fără drept de vot. Acest lucru corespunde unei rate de plată de aproximativ 48%, care se află în partea superioară a intervalului vizat de 30, până la 50% din venitul net atribuit acționarilor înainte de introducerea elementelor speciale.

Klaus Rosenfeld a declarat: “Grupul Schaeffler se menține pe traiectoria definită în Roadmap-ul 2025. Continuăm să investim în domeniile noastre orientate spre viitor și ne vom îmbunătăți și mai mult profitabilitatea.”

Găsiți aici fotografii de presă ale membrilor consiliului de conducere:

www.schaeffler.com/en/group/executive-board/

1 Includes content supplied by S&P Global Mobility© [IHS Markit Light Vehicle Production Forecast (Base), April 2023]. All rights reserved.

Declarații anticipative și proiecții
Anumite declarații din acest comunicat de presă sunt declarații anticipative. Prin natura lor, declarațiile anticipative implică o serie de riscuri, incertitudini și ipoteze care ar putea face ca rezultatele sau evenimentele reale să difere semnificativ de cele exprimate inițial. Aceste riscuri, incertitudini și ipoteze ar putea afecta negativ rezultatul și consecințele financiare ale planurilor și evenimentelor descrise aici. Nimeni nu își asumă nicio obligație de a actualiza sau revizui în mod public vreo declarație anticipativă, fie ca urmare a unor noi informații, evenimente viitoare sau altfel. Nu trebuie să vă bazați în mod nejustificat pe declarațiile anticipative care vorbesc doar de la data acestui comunicat de presă. Declarațiile conținute în acest comunicat de presă cu privire la tendințele sau evenimentele trecute nu trebuie considerate tendințe sau evenimente ce vor continua în viitor. Declarațiile de avertizare menționate mai sus ar trebui să fie luate în considerare în legătură cu orice declarații anticipative ulterioare scrise sau susținute verbal pe care le-ar putea emite Schaeffler sau persoanele care acționează în numele său..

Editor: Schaeffler Romania S.R.L.
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare