Noțiune de căutare

Educație Schaeffler Day pentru studenți – eveniment cu focus pe mentenanță predictivă

Pressrelease Stage Image
Peste 70 de studenți ai Universității Transilvania participă la Schaeffler Day 2023

01.11.2023 | Brasov

  • 70 de studenți beneficiază de noul format Schaeffler Day la cea de-a 8-a ediție
  • Mentenanță predictivă, digitalizare, automatizare: subiecte de top în cadrul a 4 workshop-uri interactive
  • Schaeffler consolidează colaborarea cu studenții prin proiecte, evenimente și programe custome made

Studenții facultăților tehnice de la Universitatea Transilvania din Brașov au putut face cunoștință cu Schaeffler România în cadrul evenimentul Schaeffler Day, desfășurat chiar în locația de producție din Brașov. Cu focus pe teme de actualitate din industrie, precum mentenanță predictivă, digitalizare și automatizare, evenimentul a oferit un cadru oportun în care viitorii specialiști s-au putut conecta cu echipa de experți ai companiei. Prelegerea de deschidere a dezvăluit studenților provocările și oportunitățile inovatoare din domeniul mentenanței predictive, precum și informații relevante despre procesele de digitalizare și automatizare care stau în spatele acestor operațiuni complexe.

Schaeffler Day a continuat cu patru workshop-uri speciale, în cadrul cărora 70 de studenții ai Universității Transilvania din Brașov au avut ocazia să afle direct de la specialiștii in domeniu despre:

Digitalizare și securitate cibernetică în zonele de producție
Workshop-ul s-a axat pe detalii despre cum utilizează Schaeffler revoluția digitală pentru a îmbunătăți calitatea și performanța serviciilor și produselor. De asemenea, s-a discutat despre măsurile de securitate cibernetică implementate pentru a proteja datele și procesele interne.

Mentenanță predictivă
În cadrul workshop-ului au fost prezentați senzori și dispozitive pentru realizarea mentenanței preventive, respectiv senzori cu vibrații OPTIME și ungătorul automat OPTIME C1, oferindu-se totodată posibilitatea testării tehnologiile și echipamentele utilizate pentru diagnosticarea stării tehnice a utilajelor de producție.

Fabricație inteligență prin automatizare
Workshop-ul de fabricație inteligentă a expus proiectele de automatizare industrială din Schaeffler România, inclusiv sistemele logistice autonome, sistemele de debavurare automată, scanare 3D, precum și sisteme de pick and place cu roboți industriali sau colaborativi. A fost o incursiune în tehnologiile de ultimă generație care susțin procesele de producție.

Programare - o imagine de ansamblu a unui soft CAE
Studenții au descoperit limbajul de programare Python și suita de programe Bearinx. Sub îndrumarea mentorilor, au creat propriul mediu de lucru pe telefoanele mobile și au calculat durata de viață a unui rulment.

Schaeffler Day a cuprins și vizite în zone cheie de producție, ca parte a unui proces de învățare complet, în care teoria se întâlnește cu practica. Evenimentul oferă astfel oportunitatea de familiarizare cu cele mai recente tehnologii și practici din industrie. Evenimentul reprezintă un pas înainte în pregătirea viitoarei generații de profesioniști în domeniul tehnic, contribuind în mod activ la dezvoltarea viitorului în tehnologie și inginerie.

Schaeffler România, implicată în educația viitoarelor generații prin programe de masterat cu profile tehnice
Educația a fost mereu prioritară pentru companie. În acest sens, Schaeffler România a dezvoltat parteneriate de succes cu mediul educațional din județul Brașov, și nu numai, tocmai pentru a putea susține și mai îndeaproape tânăra generație. Astfel, toți absolvenții de licență, care doresc să își continue studiile urmând un program de masterat în domenii tehnice, sunt invitați să urmeze unul dintre cele trei programe susținute de companie: „Metode practice integrate în ingineria sistemelor de propulsie”, „Ingineria proceselor de fabricație avansate” sau „Inginerie virtuală în proiectarea autovehiculelor”. Programele oferă ocazia masteranzilor să se specializeze în domenii de interes actual, învățând într-un mediu plăcut care le dă ocazia de a pune în practică cunoștințele dobândite.

Un avantaj în dezvoltare profesională îl reprezintă și accesul la experții Schaeffler, precum și – alături de aceștia – accesul la cele mai moderne și complexe metode de simulare: FEA, CFD, MBS și multe altele. De asemenea, cei care doresc să-și continue studiile superioare prin doctorat, pot face acest lucru, deoarece Schaeffler oferă atât teme de actualitate, cât și cadrul practic necesar pentru implementarea soluțiilor și conceptelor dezvoltate.

Mai multe detalii despre programele de masterat găsiți aici.

Editor: Schaeffler Romania S.R.L.
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare