Noțiune de căutare

Schaeffler raportează un al treilea trimestru solid, în pofida condițiilor dificile din pieță

Pressrelease Stage Image

07.11.2023 | Brasov

  • Grupul Schaeffler a înregistrat o creștere a veniturilor pentru primele nouă luni ale anului 2023 cu 6 procente la moneda constantă, până la 12,3 miliarde de euro (anul anterior: 11,8 miliarde de euro), veniturile pentru al treilea trimestru au crescut cu 0,5 procente la moneda constantă
  • Marja EBIT înainte de introducerea elementelor speciale pentru perioada de raportare a fost de 7,9 procente (anul anterior: 6,9 procente), iar marja EBIT înainte de introducerea elementelor speciale pentru al treilea trimestru a fost de 8,4 procente
  • Automotive Technologies și Automotive Aftermarket cresc semnificativ veniturile
  • Fluxul de numerar liber pozitiv înainte de intrările și ieșirile de numerar pentru activități M&A crește la 211 milioane de euro în perioada de raportare (anul anterior: 35 milioane de euro)
  • Prognoza la nivel de Grup a fost confirmată

Schaeffler AG a publicat rezultatele pentru primele nouă luni ale anului 2023. Veniturile Grupului Schaeffler pentru perioada de raportare au ajuns la 12,270 de milioane de euro (anul anterior: 11,790 de milioane de euro). Creșterea cu 6,6 procente a veniturilor ajustate la moneda constantă în comparație cu aceeași perioadă a anului anterior s-a datorat, în special, volumelor mai mari în toate diviziile. Un impact favorabil al prețurilor de vânzare în cele trei divizii a consolidat și mai mult trendul de creștere a veniturilor. Veniturile pentru al treilea trimestru al anului 2023 au crescut cu 0,5 procente ajustate la moneda constantă, până la 4,062 milioane de euro.

În divizia Automotive Technologies creșterea cu 5,4 procente a veniturilor la moneda constantă în primele nouă luni ale anului a rezultat din creșterea volumelor dictate de piața diviziilor de Engine & Transmission Systems, Bearings, și Chassis Systems. Creșterea cu 14,5 procente la moneda constantă în divizia Automotive Aftermarket a fost determinată, în primul rând, de creșterea semnificativă a volumelor de producție în regiunea Europa. În divizia de Industrie, creșterea veniturilor cu 5,7 procente în perioada de raportare a fost în mare parte atribuită contribuției Grupului Ewellix, care a fost achiziționat la începutul anului.

Regiunea Europa a înregistrat cea mai mare creștere la moneda constantă cu 11,1 procente. Veniturile din regiunea Asia/Pacific au crescut cu 8,7 procente la moneda constantă, în timp ce în regiunile China și America au crescut cu 3,7 procente și, respectiv, 0,2 procente, peste nivelul anului anterior, ajustate la moneda constantă.

Grupul Schaeffler a generat un EBIT de 965 milioane de euro (anul anterior: 813 milioane de euro) în EBIT înainte de introducerea elementelor speciale în primele nouă luni, reprezentând o marjă EBIT de 7,9 procente (anul anterior: 6,9 procente) cu o îmbunătățire EBIT de aproximativ 19 procente față de anul anterior. Creșterea marjei EBIT a fost atribuită în principal impactului favorabil al volumelor și a prețurilor de vânzare. Marja EBIT înainte de introducerea elementelor speciale pentru al treilea trimestru a fost de 8,4 procente.

- Table 1 - Key financials of the Schaeffler Group

Automotive Technologies – marja EBIT înainte de introducerea elementelor speciale pentru primele nouă luni a fost de 4,8 procente
Divizia Automotive Technologies a generat venituri de 7.280 milioane de euro în primele nouă luni (anul anterior: 7.068 milioane de euro). Creșterea veniturilor cu 5,4 procente în perioada de raportare, a rezultat în principal din creșterea volumelor, determinată de piața. Prețurile de vânzare au avut un impact favorabil suplimentar asupra veniturilor. Creșterea veniturilor la moneda constantă au scăzut ușor sub tendința producției globale de automobile.

Regiunea Europa a raportat cea mai mare creștere a veniturilor la moneda constantă în perioada de raportare cu 11,3 procente. În regiunea Asia/Pacific, veniturile au crescut cu 9,7 procente, în timp ce regiunile China și America au înregistrat scăderi anuale ale veniturilor de 0,1 procente, respectiv 0,5 procente, la moneda constantă. Volumul comenzilor pentru vehicule electrice (E-Mobility) în primele nouă luni a fost de 2,9 miliarde de euro, depășind limita superioară a intervalului de 2 până la 3 miliarde de euro prevăzut pentru întregul an.

Divizia a generat vânzări de 349 milioane de euro (anul anterior: 214 milioane de euro) în primele nouă luni ale anului. Marja EBIT înainte de introducerea elementelor speciale pentru aceeași perioadă raportată a fost de 4,8 procente, în creștere față de 3,0 procente în anul anterior. Marja EBIT înainte de introducerea elementelor speciale pentru al treilea trimestru a fost de 5,8 procente. Creșterea marjei EBIT în primele nouă luni ale anului 2023 s-a datorat în principal impactului favorabil al prețurilor și volumelor de vânzare.

Automotive Aftermarket – Creșterea veniturilor la moneda constantă cu 14,5 procente și menținerea unei marje EBIT solide
Divizia Automotive Aftermarket a generat venituri de 1.716 milioane de euro (anul anterior: 1.518 milioane de euro), reprezentând o creștere ajustată la moneda constantă de 14,5 procente față de anul anterior. Creșterea veniturilor ajustate la moneda constantă, au rezultat din volumele considerabil mai mari. Impactul prețurilor de vânzare a contribuit, de asemenea, la creștere. Majorarea costurilor de achiziție au fost transferate pe piață.

Creșterea veniturilor a fost determinată de toate regiunile. Regiunea Europa, care generează cele mai mari venituri, a înregistrat o creștere cu 13,9 procente a veniturilor la moneda constantă. În regiunea China, veniturile au crescut cu 24,7 procente față de anul anterior. În regiunea Asia/Pacific, vânzările au crescut cu 14,2 procente, în timp ce regiunea America a înregistrat o creștere a vânzărilor ajustate la moneda constantă de 13,3 procente.

Marja EBIT înainte de introducerea elementelor speciale a fost de 290 milioane de euro (anul anterior: 202 milioane de euro), ceea ce corespunde cu o marjă EBIT de 16,9 procente (anul anterior: 13,3 procente). Marja EBIT înainte de introducerea elementelor speciale pentru al treilea trimestru a fost de 16,7 procente. Creșterea marjei EBIT a fost în principal rezultatul unei marje brute mai ridicate datorită mixului de venituri în perioada de raportare, precum și a impactului favorabil al prețurilor de vânzare.

Industrie – Marja EBIT în scădere, determinată de piață

Divizia Industrială a generat vânzări de 3.274 milioane de euro în primele nouă luni ale anului (anul anterior: 3.205 milioane de euro). Creșterea vânzărilor ajustate în funcție de moneda constantă de 5,7 procente, la care a contribuit grupul Ewellix, achiziționat la începutul anului. Impactul favorabil al prețurilor de vânzare a contribuit la această creștere.

Cu 11,5 procente, regiunea America a generat cea mai mare creștere ajustată la moneda constantă a vânzărilor în primele nouă luni. Veniturile în regiunea Europa au crescut cu 8,6 procente ajustate în funcție de moneda constantă, în timp ce regiunea Asia/Pacific a raportat o creștere cu 5,5 procente. În regiunea China, vânzările au scăzut cu 1,9 procente față de anul anterior, ca urmare a impactului negativ al unui mediu de piață tot mai slab.

Divizia Industrială a generat vânzări de 326 milioane de euro (anul anterior: 397 milioane de euro) în EBIT înainte de introducerea elementelor speciale în primele nouă luni, reprezentând o marjă EBIT de 9,9 procente (anul anterior: 12,4 procente). Marja EBIT înainte de introducerea elementelor speciale pentru al treilea trimestru a fost de 9,7 procente. Marja EBIT a fost afectată în mod negativ de impactul tendinței pe piață în Regiunea China.

Table 2 Key financials by division

Fluxul de numerar liber - îmbunătățire semnificativă față de anul anterior
Fluxul de numerar liber înainte de intrări și ieșiri de numerar pentru activități M&A a fost de 182 milioane de euro în al treilea trimestru al anului 2023. Grupul Schaeffler a înregistrat o creștere semnificativă a fluxului de numerar liber înainte de intrări și ieșiri de numerar pentru activități M&A, ajungând la 211 milioane de euro (anul anterior: 35 milioane de euro). Creșterea a fost determinată în special de expansiunea mai redusă a capitalului de lucru. În același timp, activitățile de investiții au fost mai mari decât în perioada anului anterior.

„Îmbunătățirea profitabilității și a fluxului de numerar liber pozitiv în al treilea trimestru subliniază din nou forța noastră financiară, permițându-ne să ne concentrăm rapid și cu succes pe zonele noastre de business și pe viitor", a declarat Claus Bauer, CFO Schaeffler AG.

Venitul net atribuibil acţionarilor societăţii-mamă a fost de 417 milioane de euro (anul anterior: 475 milioane de euro). Venitul net înainte de elemente speciale a crescut la 501 milioane de euro în primele nouă luni ale anului 2023 (anul anterior: 464 milioane de euro). Câștigul pe acțiune comună fără drept de vot a fost de 0,63 euro (anul anterior: 0,72 euro). Grupul a avut o forță de muncă formată din 83.600 de angajați la data de 30 septembrie 2023.

Prognoza la nivel de grup a fost confirmată
În cadrul ședinței din 23 octombrie 2023, Consiliul de Administrație Schaeffler AG a confirmat perspectiva pentru întregul Grup și pentru diviziile Automotive Technologies și Automotive Aftermarket față de cea emisă la 25 iulie 2023. Compania se așteaptă ca divizia Industrială să genereze o creștere a veniturilor ajustate la moneda constantă cu 4,5 până la 5,5 procente și continuă să anticipeze o marjă EBIT înainte de introducerea elementelor speciale între 9 și 11 procente în 2023.

Table 3 Outlook 2023

„Grupul Schaeffler a demonstrat competitivitate în cursul anului fiscal curent și a raportat rezultate puternice”, spune Klaus Rosenfeld, CEO Schaeffler AG. „Prin implementarea Programului Roadmap 2025, continuăm pe calea succesului. Toate diviziile noastre au obținut rezultate bune pe piață. Poziționarea noastră strategică a continuat să susțină creșterea, profitabilitatea și crearea de valori.”

Găsiți aici fotografii de presă ale membrilor consiliului de conducere:
www.schaeffler.com/en/executive-board


1 Constant-currency revenue growth compared to prior year.
2 LVP growth: global growth in production of passenger cars and light commercial vehicles
3 before special items
4 before cash in- and outflows for M&A activities
5 Includes content supplied by S&P Global Mobility© [IHS Markit Light Vehicle Production Forecast (Base), October 2023].

Forward-looking statements and projections
Certain statements in this press release are forward-looking statements. By their nature, forward-looking statements involve a number of risks, uncertainties and assumptions that could cause actual results or events to differ materially from those expressed or implied by the forward-looking statements. These risks, uncertainties and assumptions could adversely affect the outcome and financial consequences of the plans and events described herein. No one undertakes any obligation to publicly update or revise any forward-looking statement, whether as a result of new information, future events or otherwise. You should not place any undue reliance on forward-looking statements which speak only as of the date of this press release. Statements contained in this press release regarding past trends or events should not be taken as representation that such trends or events will continue in the future. The cautionary statements set out above should be considered in connection with any subsequent written or oral forward-looking statements that Schaeffler, or persons acting on its behalf, may issue.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare