Klaus Rosenfeld rămâne CEO Schaeffler AG pentru încă cinci ani

15.12.2023 | Brasov

• Klaus Rosenfeld este CEO Schaeffler AG din iunie 2014
  • Contract prelungit pentru încă cinci ani
  • Integrarea Vitesco Technologies Group AG este o temă importantă pentru viitor
  • Georg F. W. Schaeffler: „Klaus Rosenfeld reprezintă continuitatea și progresul în aceeași măsură.”

Consiliul de Supraveghere Schaeffler AG a hotărât să-l numească pe Klaus Rosenfeld (57) în funcția de Director Executiv pentru încă cinci ani.

Klaus Rosenfeld s-a alăturat Grupului Schaeffler în calitate de Director Financiar în martie 2009. În octombrie 2013, a preluat și funcția de CEO pe lângă cea de CFO, inițial în mod interimar. În iunie 2014, a fost numit CEO permanent pentru Schaeffler AG, companie a cărei Ofertă Publică Inițială a avut loc sub conducerea sa în octombrie 2015. Prin intermediul planului strategic Roadmap 2025, Klaus Rosenfeld a pus bazele în anul 2020 dezvoltării Schaeffler AG, pentru a deveni lider ca Motion Technology Company.

În data de 15 noiembrie 2023, Schaeffler AG a publicat o ofertă de achiziție publică voluntară a acțiunilor nevândute Vitesco Technologies Group AG. Oferta de achiziție este primul pas al unei tranzacții generale planificate în trei etape, care va duce la fuziunea Vitesco cu Schaeffler și la crearea unui lider ca Motion Technology Company. Compania combinată va avea patru divizii „pure-play”, care vor avea poziții de lider pe piețele în care activează. Acest lucru include o divizie combinată de E-Mobility cu un potențial puternic de dezvoltare.

Georg F. W. Schaeffler, Acționar de Familie și Președinte al Consiliului de Supraveghere Schaeffler AG, a declarat: „Klaus Rosenfeld reprezintă continuitatea și progresul în aceeași măsură. În ultimii zece ani, a ghidat cu succes Grupul Schaeffler în perioade dificile, a trasat traiectoria către viitor definită în Roadmap 2025 și a inițiat cu succes implementarea strategică ca Motion Technology Company, cu integrarea planificată a companie Vitesco Technologies. Ne bucurăm că domnul Rosenfeld va rămâne în funcția de CEO Schaeffler AG, în special pentru a conduce procesul de fuziune cu Vitesco. Aștept cu interes continuarea colaborării noastre și, în numele întregului Consiliu de Supraveghere, îi doresc domnului Rosenfeld succes în continuare."

Declarații anticipative și proiecții
Anumite declarații din acest comunicat de presă sunt declarații anticipative. Prin natura lor, declarațiile anticipative implică o serie de riscuri, incertitudini și ipoteze care ar putea face ca rezultatele sau evenimentele reale să difere semnificativ de cele exprimate inițial. Aceste riscuri, incertitudini și ipoteze ar putea afecta negativ rezultatul și consecințele financiare ale planurilor și evenimentelor descrise aici. Nimeni nu își asumă nicio obligație de a actualiza sau revizui în mod public vreo declarație anticipativă, fie ca urmare a unor noi informații, evenimente viitoare sau altfel. Nu trebuie să vă bazați în mod nejustificat pe declarațiile anticipative care vorbesc doar de la data acestui comunicat de presă. Declarațiile conținute în acest comunicat de presă cu privire la tendințele sau evenimentele trecute nu trebuie considerate tendințe sau evenimente ce vor continua în viitor. Declarațiile de avertizare menționate mai sus ar trebui să fie luate în considerare în legătură cu orice declarații anticipative ulterioare scrise sau susținute verbal pe care le-ar putea emite Schaeffler sau persoanele care acționează în numele său.

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG