Noțiune de căutare

Educaţie: de la elevi la studenţi

Educaţie: de la elevi la studenţi

O dezvoltare socială, economică şi culturală de durată, nu se poate înfăptui fără un sistem de învăţământ la nivel înalt, bine structurat şi cu o fundaţie solidă. Educaţia reprezintă impulsul cel mai răsunător, în ceea ce priveşte dezvoltarea continuă a nivelului de trai, a sănătăţii şi a bunăstării societăţii, în general, şi ca atare noi, angajaţii Schaeffler, considerăm acest lucru drept cel mai de preţ „dar” pe care îl putem oferi generaţiilor tinere.

Şcoala Profesională Germană Kronstadt

Şcoala Profesională Germană Kronstadt este prima şcoală profesională care adoptă modelul învăţământului dual german în România. Înfiinţată cu susţinerea activă a 11 companii de renume mondial reprezentate în zona Braşovului, şcoala profesională oferă elevilor posibilitatea de a se forma în acest sens în strânsă colaborare cu şi sub tutela agenţilor economici. Schaeffler România ia parte la acest proiect, punând la dispoziţia elevilor tehnologii de ultimă generaţie, cei mai pregătiri instructori şi cele mai moderne condiţii de învăţare.

Bursele de Excelenţă Schaeffler România

Bursele de Excelenţă Schaeffler România se adresează studenţilor care aspiră la o carieră de succes în domenii tehnice şi nontehnice şi doresc să facă primii paşi în acest sens într-o companie de vârf din domeniul construcţiilor de maşini. Schaeffler România acordă semestrial 10 „Burse de Excelenţă” studenţilor de top ai Universităţii Transilvania.

Practică la Schaeffler România

În fiecare an, pe perioada vacanţei de vară, Schaeffler România, îşi deschide porţile către studenţii care doresc să se dezvolte şi să îşi consolideze cunoştinţele, oferindu-le acestora oportunitatea unui stagiu de practică de cel puţin o lună de zile.

Deşi cei mai mulţi studenţi practicanţi provin de la Universitatea Transilvania din Braşov, de-a lungul timpului, compania noastră a găzduit şi studenţi din Iaşi, Suceava, Bacău, Bucureşti, Sibiu, Târgu Mureş şi Baia Mare.

Şcoala Altfel

Programul Şcoala Altfel, oferă elevilor oportunitatea de a-şi desfăşoare activitatea în afara sălilor de clasă, prin crearea unui program alternativ, menit să le îmbogăţească cunoştinţele, mai ales în relaţie cu ceea ce se întâmplă în realitate. Astfel, pe durata acestui program, Schaeffler România a primit în fiecare zi, timp de o săptămână, câte o clasă de elevi (de la clasa a II-a, până la a X-a) de la diferite şcoli din Braşov. Aceste vizite au fost tratate cu respectul cuvenit generaţiilor care vor prelua ştafeta de la noi şi care vor avea în grijă viitorul.

Fit for Future

Schaeffler România sprijină orientarea profesională a elevilor care se află într-un moment de decizie privind direcţia dezvoltării viitoare, alăturându-se acestui demers prin programului iniţiat de Clubul Economic German. Pe parcursul săptămânii pe care elevii de clasele a XI-a, din diferite licee braşovene, o petrec la Schaeffler România, aceştia desluşesc tainele vieţii profesionale, descoperind meserii şi locuri de muncă atractive şi adevăraţi profesionişti, care, în mod cert îşi vor pune amprenta asupra viitoarelor lor cariere.

Angajat în vacanţă la Schaeffler România

Copiii angajaţilor sunt dornici să se angajeze pe perioada vacanţei de vară. Schaeffler România oferă angajaţilor proprii, cu copii aflaţi la vârsta unei decizii privind viitorul lor profesional, posibilitatea ca aceştia să poată lucra pe o perioadă determinată în timpul vacanţei. Acest program cu caracter profesional, ce are ca scop contribuţia activă a companiei la orientarea profesională a tinerilor, se bucură de un mare succes!

Schaeffler România susţine olimpicii din Braşov

De-a lungul timpului echipele calificate la finala competiţiei ACSL (American Computer Science League),, s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor şi au adus în fiecare an premii şi cinste României. Schaeffler România sprijină acest proiect cu intenţia de a repeta această performanţă în fiecare an.

Competiţia internaţională ACSL , adună anual peste 200 de şcoli şi licee, care doresc să se impună în domeniul informaticii de prestigiu. Fiecare rundă a acestui concurs constă din două părţi: o secțiune scrisa și una de programare, cu accent pe munca în echipă. Elevii braşoveni de la Colegiile Naţionale "Andrei Şaguna" şi "Grigore Moisil" au făcut de fiecare dată cinste ţării şi oraşului nostru.

Schaeffler România se implică în prelegeri internaţionale

Compania Schaeffler România s-a implicat în anul 2004 şi 2010 la cel de-al XI-lea Congres Internaţional CONAT, organizat de către Societatea Inginerilor de Automobile din România. În cadrul congresului au fost prezentate peste 240 de lucrări ştiinţifice, elaborate de 450 de cadre didactice universitare, specialişti, cercetători, proiectanţi şi studenţi din 21 de ţări. În calitate de sponsor principal, Schaeffler România, alături de Schaeffler Technologies GmbH&Co. KG, i-au avut ca invitaţi de onoare pe Dr. Peter Pleus – Preşedinte al Grupului Schaeffler Automotive – şi Dr. Kurt Kristen – CTO pentru Sisteme de Motor.

Seria de prelegeri „Liderii ştiinţei şi industriei auto se prezintă”

Anul 2011 este anul care aduce colaborări de mare interes între Universitatea Transilvania şi Schaeffler România. Prima dintre acestea face referire la seria de prelegeri pe teme auto, „Liderii ştiinţei şi industriei auto prezintă”, iar cea de-a doua cooperare a vizat tema „Lanţuri de transmisie” – primul pas în dezvoltarea unui centru tribologic de cercetare şi testare.

Schaeffler România dezvoltă noi laboratoare de studiu

Schaeffler România amenajează şi echipează două laboratoare de studiu pentru facultăţile de profil tehnic ale Universităţii Transilvania din Braşov. Ca urmare a acestui fapt, compania noastră furnizează în mod continuu aparatura şi dotările necesare studenţilor din universitate.

Schaeffler România susţine „Formula Student”

Formula Student este cea mai importantă competiţie de motorsport la nivel european şi urmăreşte să îi inspire şi să îi dezvolte pe cei mai tineri şi întreprinzători ingineri. Aşadar, cu alte cuvinte, Formula Student reprezintă terenul de testare pentru următoarea generaţie de ingineri de clasă mondială. Susţinând această iniţiativă, Schaeffler România sprijină anual echipa „Blue Streamline”, participantă la competiţie.

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare