Noțiune de căutare

Protecţia mediului

Protecţia mediului

Angajamentul în direcţia unei protecţii active a muncii şi a mediului a fost dintotdeauna adânc înrădăcinat în principiile directoare ale întreprinderii. Una dintre declaraţiile primordiale cuprinse în acestea sună în felul următor: ”Succesul nostru este determinat de acţiuni exemplare întreprinse în baza unei înţelegeri clare a valorilor sub aspect etic.”
După care se spune: ”Ne asumăm răspunderea pentru mediul nostru înconjurător”.

Transpunerea în fapt a acestui deziderat presupune identificarea riscurilor, analizarea şi evaluarea stărilor de fapt şi apoi luarea unei decizii adecvate situaţiei. Ca linie directoare a acestui mod de acţiune am adoptat, încă în urmă cu câţiva ani, o politică de protecţie a muncii şi a mediului. Această politică este evaluată periodic, principalele enunţuri fiind adaptate cerinţelor actuale.

Schaeffler România se înregistrează EMAS

În 2009 Schaeffler România se înregistrează EMAS (Schema comunitară de eco-management şi audit) fapt ce marchează un punct de reper important pentru compania noastră: prima întreprindere de producţie din România, cu impact semnificativ asupra mediului, înregistrată EMAS.

EMAS permite participarea voluntară a organizaţiilor din toate sectoarele de activitate, publice sau private, care doresc să îşi îmbunătăţească continuu performanţa de mediu, prin:

  • implementarea unui sistem de management de mediu operational;
  • conformarea cu cerinţele legale privind protecţia mediului;
  • evaluarea sistematică, obiectivă si periodică a performanţei sistemului de management de mediu;
  • implicarea activă a angajaţilor din cadrul organizaţiei;
  • întocmirea declaraţiei de mediu şi validarea de către un verificator de mediu acreditat/autorizat a informaţiilor din declaraţia de mediu;
  • furnizarea de informaţii privind performanţa de mediu publicului şi altor părţi interesate, prin publicarea declaraţiei de mediu.

5 iunie pentru copii şi mediu

Angajaţii Schaeffler, alături de familiile lor, transformă data de 5 iunie într-un eveniment remarcabil prin sărbătorirea atât a zilei copilului, cât şi a zilei de mediu. Această zi i-a găsit pe cei mici într-o mare formă, fapt dovedit de dorinţa arzătoare de a se implica în toate activităţile propuse. Schaeffler România propune în fiecare an diferite tematici privind mediul, iar dintre acestea putem aminti tematici precum: reciclare, sport pentru mediu, ecologizare.

Copiii Schaeffler România desenează pentru mediu

În anul 2010 a apărut o idee simplă, aceea de a lansa un concurs de desen pentru copii, cu o temă de mediu. Totul a pornit de la ideea de a sărbători două evenimente cu o semnificaţie deosebită: Ziua copilului (1 iunie) şi Ziua Mondială a Mediului (5 iunie). Ideea a prins contur şi iată-ne ajunşi la al treilea an de concurs.

Desenele copiilor angajaţilor Schaeffler cu teme precum „Lumea mea într-un mediu curat“, “Parcul Schaeffler în viziunea mea” şi „Natura înseamnă viaţă” au fost expuse pentru a fi admirate atât de părinţi şi de colegii lor cât şi de toţi colaboratorii Schaeffler. Originalitatea şi creativitatea copiilor au fost premiate în fiecare an.

Pompierii voluntari Schaeffler România

Echipa de Pompieri voluntari Schaeffler România a reuşit să reprezinte cu succes compania noastră în cadrul concursurilor profesionale ale pompierilor, ce se desfăşoară sub patronajul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă., concursuri ce se au la bază un regulament foarte strict. Cu o consecvenţă uluitoare în obţinerea rezultatelor excelente, încă de la prima ediţie din anul 2009, Pompierii voluntari Schaeffler România sunt parte integrată a ceea ce pentru noi înseamnă responsabilitate socială.

Acţiuni de ecologizare din 2007 până în prezent

În 2007 am înregistrat prima participare într-un proiect de ecologizare în comunitate. Acesta a fost startul promiţător al unui lung şir de acţiuni în acest sen. Plecând de la curăţirea Parcului Schaeffler, până la plantarea celor 100 de mesteceni, angajaţii Schaeffler România se arată întotdeauna dornici de implicare

Făcând o trecere mai detaliată în revistă a acestor acţiuni, iată cum s-au desfăşurat lucrurile: pe 16 mai 2010, peste 100 de voluntari, angajaţi Schaeffler România şi copiii acestora, în ciuda picăturilor reci de ploaie, au ecologizat „Parcul Schaeffler”, din Livada Poştei şi au recondiţionat locurile de joacă pentru copii. Acţiunea nu s-a încheiat în parc, voluntarii entuziasmaţi pornind spre fabrica Schaeffler România unde au plantat 100 de mesteceni personalizaţi:fiecare voluntar a agăţat de copacul plantat plăcuţa cu propriul nume.

Acţiunile de ecologizarea ale mediului înconjurător continuă an de an şi fac cinste atât companiei Schaeffler România, cât şi fiecărui voluntar implicat.

Concursul „Salvare energie şi resurse în birouri”

Acest concurs a lansat angajaţilor Schaeffler România, provocarea de a-şi desfăşura activitatea în birouri, având în vedere şi următoarele aspecte: sortarea corectă a deşeurilor şi utilizarea responsabilă a resurselor (energie, apă, hârtie, etc.). Ulterior, o echipă de voluntari Schaeffler România a evaluat, timp de trei luni, gradul de implementare a celor prezentate. Majoritatea birourilor au avut un procent de conformare mai mare decât procentul stabilit de 75%.

Acest concurs a atras după sine implementarea a două proiecte: amenajarea cabinelor de fumat în exteriorul halelor de producţie şi, ca sursă alternativă de de energie, stâlpul hibrid format din panou solar şi turbină eoliană.

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare