Noțiune de căutare

IAA Mobility 2021 Schaeffler prezintă o mobilitate mai sustenabilă

Pressrelease Stage Image
Sustenabilitatea este conectată la ADN-ul Schaeffler reprezentând o parte importantă din Roadmap 2025.

06.09.2021 | Brasov/Munich

  • Schaeffler prezintă în cadrul IAA Mobility (Hall B3, A80) modul în care poate fi concepută o mobilitate mai sustenabilă
  • Schaeffler prezintă inovații în e-mobility, precum sistemele de punți motoare cu transmisie electrică 3-în-1, sistemul de management termic și electronică de putere pentru 800 volți.
  • Șasiu Schaeffler ca și concept inovator de mobilitate pentru spațiile urbane
  • Tehnologia hidrogenului ca și cheie pentru un viitor neutru în materie de emisii de carbon

Furnizorul auto și industrial Schaeffler prezintă componente și sisteme inovatoare la IAA Mobility 2021 sub deviza „Pe calea către o mobilitate sustenabilă” (On Track to Sustainable Mobility”). Împreună cu inovațiile produselor, cum ar fi puntea motoare cu transmisie electrică 3-în-1, tehnologia de management termic și electronica de putere de 800 de volți, compania prezintă un șasiu modular pentru soluții complet noi de mobilitate urbană. De asemenea expoziția include și soluții de energie alternativă, cum ar fi hidrogenul, folosit atât pentru aplicațiile staționare, cât și pentru aplicațiile mobile. “Aici, la Schaeffler, luăm în serios responsabilitatea socială și cea a mediului înconjurător. Sustenabilitatea este adânc integrată în ADN-ul nostru și reprezintă o parte importantă a Roadmap 2025,”, a declarat CEO-ul grupului, Klaus Rosenfeld. “Folosind tehnologiile noastre inovatoare de propulsie, șasiuri și tehnologii de mobilitate alternative, dar și înțelegerea noastră a lanțului energetic, contribuim în mod semnificativ la atingerea obiectivelor climatice globale. Procedând astfel, activăm sustenabil privind mișcarea, fiind pionieri pentru evoluția modului de deplasare a lumii.”

Inovațiile Schaeffler în domeniul emobility
Schaeffler vede transformarea care are loc în prezent în industria auto ca fiind o oportunitate majoră. “Tendințele privind conceptele de mobilitate electrică și alternativă, reprezintă un factor cheie al inovației pentru produsele și modele noastre de afaceri,” a declarat Matthias Zink, CEO Automotive Technologies. “Ne construim poziția de partener tehnologic preferat al clienților noștii, valorificând expertiza noastră în componente și sisteme pentru a dezvolta soluții inovatoare și personalizate pentru a modela această transformare.”

Schaeffler este deja un jucător major în sectorul e-mobility, având nominalizări multiple ca fiind furnizor principal de soluții în propulsia electrică. Printre inovațiile Schaeffler expuse la IAA Mobility Show, se numără și un sistem de electronică de putere pentru 800 volți pentru aplicațiile punților de transmisie electrică pentru vehicule de performanță, cum ar fi mașinile sport și SUV-urile. Noua sursă de alimentare Schaeffler de 800 de volți, aflată la bord, utilizează cea mai recentă tehnologie de semiconductori din carbură de siliciu, care are o eficiență de peste 99% și crește semnificativ autonomia generală a vehiculelor electrice. Schaeffler prezintă, de asemenea, puntea motoare cu transmisie electrică 3-în-1, care combină motorul electric, transmisia si electronica de putere într-un singur sistem. De asemenea, prezentarea include și sistemul integrat de management termic Schaeffler, care îmbunătățește în continuare randamentul și oferă creșteri semnificative ale autonomiei EV-ului (vehiculului electric).

Schaeffler “Rolling Chassis” și tehnologia hidrogenului
Schaeffler prezintă și noul său șasiu, o soluție modulară la provocările mobilității urbane. Platforma versatilă, scalabilă pentru soluții noi de mobilitate fără șofer, demonstrează gama largă de tehnologii de mobilitate Schaeffler și oferă o arhitectură flexibilă care acceptă diverse opțiuni de sisteme de direcție electrică, dar și a trenurilor de propulsie. Cei care vor vizita standul Schaeffler vor putea vedea, de asemenea, Free Drive, o transmisie electrică „bike-by-wire” pentru biciclete electrice care renunță la conexiunea mecanică obișnuită dintre pedale și roți (fără lanț) permițând o senzație nouă și liberă de pedalare.

Ca furnizor auto și industrial, Schaeffler consideră că tehnologia hidrogenului este crucială pentru realizarea unui viitor neutru în materie de emisii de carbon. Acest lucru va presupune valorificarea sinergiilor din întregul lanț energetic al hidrogenului, de la generarea de energie electrică regenerabilă, la utilizarea energiei electrice pentru generarea hidrogenului verde prin electroliză, până la utilizarea hidrogenului verde ca sursă de energie. Expoziția Schaeffler la IAA Mobility Show include un pachet cu celule de combustibil cuprinzând stive de plăci metalice bipolare realizate utilizând procedee de fabricare de înaltă precizie Schaeffler și procese de acoperire cu un strat ultra-subțire.

Puteți găsi toate comunicatele de presa Schaeffler despre IAA Mobility în kitul de presă digital:
https://www.schaeffler.com/content.schaeffler.com/de/news_media/press_kit/presskitsdetail/press_kit_iaa.jsp

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare