Noțiune de căutare

De la biciclete e-cargo la vehicule navetă electrice – Cu Schaeffler, electromobilitatea devine o realitate actuală

Pressrelease Stage Image
Schaeffler investește 500 milioane de euro în capacitatea nouă și extinsă de producție a motoarelor electrice la nivel mondial până în 2026. Imagini: Schaeffler

06.09.2023 | Brasov/Munich

  • Electrificarea și automatizarea prezintă oportunități promițătoare de creștere pentru Schaeffler
  • Investiții de 500 de milioane de euro în capacitatea nouă și extinsă de producție a motoarelor electrice la nivel mondial până în 2026
  • Vehiculele navetă autonome din colaborarea planificată dintre Schaeffler and VDL Groep - prezentate la IAA Mobility (Hala B3, standurile B23 și B40)

Schaeffler are rezultate bune din punct de vedere comercial, datorită poziției extrem de diversificate pe piața electromobilității, oferind soluții pentru o gamă largă de produse, de la biciclete cu încărcare electrică la vehiculele navetă autonome și tehnologii cu acoperire completă, de la motoarele electrice la management termic. În 2022, divizia E-Mobility a obținut comenzi în serie cu o valoare de cinci miliarde de euro, determinând 16 miliarde de euro valoarea cumulată a comenzilor obținute de această divizie de la înființarea sa în 2018. "Cheia succesului nostru este înțelegerea profundă atât a sistemelor complete, cât și a componentelor individuale care le compun. Luate împreună, acestea reprezintă o piață foarte mare pentru noi," a declarat CEO Schaeffler AG, Klaus Rosenfeld.

Schaeffler își prezintă cele mai recente inovații pentru viitorul mobilității la expoziția IAA Mobility München din acest an, cu accent pe noi tehnologii de propulsie, sisteme îmbunătățite pentru șasiu și soluții tehnice ingenioase pentru reducerea frecării. În premieră mondială, Schaeffler și VDL Groep prezintă un model demonstrativ al unui vehicul electric autonom de transport. Cele două companii planifică să dezvolte și să producă vehiculul în colaborare, Schaeffler contribuind cu experiența sa în tehnologia de propulsie și șasiu.

Investiție majoră în capacitatea de producție a electromobilității la nivel mondial
Schaeffler are puncte forte în electrificarea autoturismelor, în special în ceea ce privește motoarele electrice, care sunt componente integrale ale tuturor punților electrice și a modulelor hibride. Compania produce o gamă largă de motoare atât pentru segmentul premium, precum și pentru piața de masă. Oferta include motoare asincrone și motoare sincrone cu magnet permanent, precum și motoare cu flux axial pentru mașini sport. Schaeffler dezvoltă și produce, de asemenea, motoare electrice fără magneți - cunoscute sub denumirea de mașini sincrone cu alimentare externă”. Doar în acest an, lansăm în total șapte proiecte de motoare electrice pentru clienții noștri. Acest lucru arată că produsele noastre sunt în linie cu cerințele pieței," a declarat CEO Automotive Technologies, Matthias Zink.

Nici un tip de motor nu poate gestiona toate clasele de putere și aplicațiile - motiv pentru care Schaeffler adoptă o abordare modulară și diversificată în dezvoltarea motoarelor electrice. „Pentru a produce această gamă variată într-un mod cât mai eficient din punct de vedere al costurilor, dezvoltăm motoarele electrice și procesele lor de producție, în paralel," a spus Zink. „În acest fel, ne folosim la maximum punctele noastre forte în industrializare.” La sediul din Bühl, Schaeffler dispune de o facilitate pilot cu caracter unic la nivel mondial, unde testează procese de fabricație de ultimă oră în vederea implementării lor în fabricile din întreaga lume. Acest flux de inovare a proceselor va determina compania să investească peste 500 de milioane de euro în capacitatea nouă și extinsă de producție la nivel mondial până în 2026. Acesta este secretul abilității Schaeffler de a industrializa tehnologiile de acționare prietenoase cu clima și - aspect crucial - eficient din punct de vedere al costurilor.

Schaeffler înregistrează o serie de lansări în producție
Electromobilitatea și conducerea automatizată sunt domenii în care Schaeffler înregistrează o creștere continuă a numărului de lansări a producției în serie pentru tehnologiile inovatoare. De exemplu, sistemul de direcție pentru roțile din spate tocmai a intrat în producție într-un SUV electric al unui producător de renume. Această lansare a producției în serie, prima pentru acest produs, va fi urmată de alte șase în următorii ani.

Schaeffler aduce pe piață în acest an, modulul de management termic integrat pentru autovehiculele electrice. Cu această inovație, vehiculele electrice beneficiază în special de experiența Schaeffler în gestionarea precisă a încălzirii și răcirii. Soluțiile de gestionare termică ale companiei îmbunătățesc performanța și durata de viață a bateriei și permit tuturor componentelor să funcționeze în intervalul optim de temperatură. Pentru acest modul integrat de gestionare termică sunt programate și alte lansări de producție în serie pentru anul 2024.

În 2023, Schaeffler a început producția în serie la scară largă a generatorul său inovator de pedale Free Drive pentru bicicletele electrice de marfă. Acesta servește ca și componentă centrală a unui nou sistem de transmisie fără lanț, reducând astfel costurile de întreținere și uzura, deschizând calea către arhitecturi complet noi pentru biciclete.

Schaeffler introduce în producție de serie și butucul electric din roată în 2023 – pentru trei producători de vehicule municipale în același timp. Schaeffler a lansat sistemul eRocker - un sistem electromecanic cu came pentru controlul variabil al supapelor. Împreună cu variatoarele de fază cu came electrice, acest sistem reduce emisiile de CO2 la vehiculele hibride cu aproximativ zece procente. Și pentru 2025, compania a anunțat începerea producției în serie a componentelor sale electronice de putere bazate pe carbura de siliciu cu tensiune de 800 V.

Vizitați standul Schaeffler la târgul IAA Mobility 2023 din München: La evenimentul IAA Mobility din acest an, desfășurat la Centrul de Expoziții München, Schaeffler prezintă o gamă completă de noi tehnologii pentru mobilitate sustenabilă, eficientă și confortabilă. Acestea includ soluții pentru livrarea de mărfuri în oraș cu biciclete electrice e-cargo, un nou sistem de direcție, sisteme de propulsie electrice și pe bază de hidrogen cu eficiență înaltă, noi concepte de mobilitate și multe altele.

Schaeffler press conference: Luni, 4 septembrie 2023, între 11:00 și 11:20 (CEST): Klaus Rosenfeld, CEO Schaeffler AG, și Matthias Zink, CEO Automotive Technologies Schaeffler AG, vor adresa mass-mediei la standul Schaeffler din sala B3, standul B40, și online prin transmisie live.

Schaeffler at the IAA Conference

- Miercuri, 6 septembrie 2023, între 16:00 și 16:45, Scena Principală, Sala A1. Sesiunea: "Towards a Sustainable Automotive Value Chain - Ambiții, provocări și colaborare." Printre vorbitori se numără și Matthias Zink, CEO Automotive Technologies Schaeffler AG.

- Joi, 7 septembrie 2023, între 15:00 și 15:45, Visionary Clubhouse, Sala A2. Sesiunea: " Here to innovate: revoluția necesită cooperare! Gândire disruptivă, noi tehnologii, noi concepte de vehicule - parteneriate ca facilitatori pentru inovație și schimbare." Printre vorbitori se numără și Ralf Busse, mocci | CIP MOBILITY GmbH; Kersten Heineke, McKinsey Center for Future Mobility; Dennis Müller, Enchilada Franchise AG; și Claus-Dieter Schilling, Schaeffler.

Schaeffler și mocci colaborează, de asemenea, pentru IAA Experience la Summitul IAA din Sala A3. Acolo, pe traseul de ciclism și micromobilitate, vizitatorii vor putea încerca bicicletele electrice cargo mocci echipate cu tehnologie de propulsie dezvoltată de Schaeffler. Experiența IAA este deschisă zilnic între orele 9:00 și 18:00, în perioada 4 septembrie - 8 septembrie.

Editor: Schaeffler Romania S.R.L.
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare