Master „Practical integrated method for propulsion system engineering” Sală de curs inaugurată pentru viitorii masteranzi Schaeffler

Rectorul Universităţii Transilvania din Braşov – prof. univ. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan si Directorul Dezvoltare Produs pe Sisteme de Motor Schaeffler Germania – Klaus Cierocki la taierea panglicii inaugurale

16.06.2017 | Brasov

Schaeffler a inaugurat în 14 iunie noua sală de curs Schaeffler pe Colina Universității (Corpul C, sala CP8) destinată studenților din noul program de masterat „Practical integrated method for propulsion system engineering” dezvoltat de companie cu Universitatea Transilvania din Brașov.

Viitorul program de master “ Practical integrated method for propulsion system engineering”, cu predare în limba engleză, își propune să reunească două domenii de competență (procese tehnologice pentru componente de motor și proiectarea componentelor de motor) cu scopul formării viitorilor ingineri. Acest program de master va oferi studenților posibilitatea dezvoltării de competențe în domeniul automotive, utilizând resurse de actualitate și beneficiind de transferul de cunoștințe din partea specialiștilor Schaeffler (prin implicarea directa în activitățile practice și de laborator).

Educația este una dintre valorile nucleu ale identității Schaeffler România. Compania noastră a dezvoltat un portofoliu complex de programe destinate atât mediului preuniversitar, cât și celui universitar prin Programul Schaeffler Trainee, Bursele de excelență Schaeffler, Practica studențească și Vizitele de studiu sunt câteva dintre programele prin care le oferim tinerilor oportunitatea de a-și dezvolta competențele și de a se specializa cu ajutorul know-how-ului specialiștilor noștri. Prin colaborarea cu Universitatea “Transilvania” din Brașov au fost dezvoltate şi lansate două programe de master care se concentrează pe teme de actualitate, din domeniul ingineriei: ”Ingineria Proceselor de Fabricație Avansate” și “Virtual Engineering in Automotive Design”.

Al 3-lea master Schaeffler – Universitatea Transilvania

„Acest program de studii înseamnă pentru noi că aveam posibilitatea să descoperim tineri talentaţi care vor contribui la creșterea noastră continuă aici în România. Aşa cum am spus şi mai devreme, compania noastră s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 15 ani aici în Braşov, astfel că de la 100 de angajaţi câţi aveam atunci, astăzi sunt peste 4000 de oameni şi credem că trebuie să creşetem mai departe. Aşa că avem nevoie de talente şi mai multe nu doar pentru producţie, ci şi pentru inginerie“, a spus Klaus Cierocki, manager Sisteme Motor Schaeffler Germania, care a venit la Braşov special pentru inaugurarea sălii de curs în care compania a investit special pentru acest masterat. Schaeffler a investit într-o sală renovată, utilată şi dotată cu materiale didactice – componente de motor special aduse din Germania, astfel încât să poată fi studiat modul de funcţionare al ansamblelor.

„Este un nou succes care reflectă eforturile universităţii şi ale mediul economic de a dezvolta programe de masterat care să adreseze şi să rezolve problemele cu care se confruntă mediul de afaceri în a găsi specialişti. Este a treilea masterat pe care universitatea îl dezvltă cu firmele din Braşov. Astăzi este o premieră pentru că este vorba despre un masterat dezvoltat de două facultăţi împreună cu firma Schaeffler şi sperăm ca absolvenţii acestui masterat să-şi găsească un loc de muncă rapid, cât mai bine plătit şi să menţinem cât mai mulţi tineri talentaţi în Braşov şi în România“, a declarat Vasile Abrudan, rectorul Universităţii Transilvania din Braşov.

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG