Noțiune de căutare

Schaeffler România reacționează la scăderea activității din sectorul automotive

Pressrelease Stage Image

27.03.2020 | Brasov

  • Ajustări în segmentele de producție pentru clienții automotive
  • Activitatea de producție continuă în acord cu angajamentele față de clienți
  • Măsuri implementate și în curs de aplicare
  • Sănătatea angajaților și îndeplinirea obligaţiilor faţă de clienţi au prioritate

Începând cu 23 martie 2020, Schaeffler reduce în mod treptat și controlat producția din locațiile sale automotive din Europa. Astfel, furnizorul mondial în sectoarele auto și industriale își ajustează capacitățile de producție și reacționează la faptul că tot mai mulți producători de autovehicule și-au redus sau oprit temporar producția în Europa, ca urmare a extinderii pandemiei Coronavirus.

Compania ia în considerare nevoile actuale ale diviziilor pentru care livrează. Schaeffler România produce, în locația din Brașov, în proporție de 20% pentru sectorul automotive și în proporție de 80% pentru alte sectoare industriale. Compania continuă activitatea conform angajamentelor luate față de clienți și confirmate la ora actuală.

Datorită reducerii sau întreruperii activității clienților şi a furnizorilor, locația din Braşov ajustează producția din segmentele automotive, prin aplicarea măsurilor disponibile în acest moment, precum concedii legale și șomaj tehnic. Măsurile aplicate vor viza un interval de 2 săptămâni, eșalonate în funcție de comenzile existente și vor depinde de evoluțiile viitoare ale situației.

Divizia industrie nu este afectată în aceeași măsură ca cea automotive. Până în prezent, producția a fost ajustată doar în anumite segmente, pentru a putea îndeplini obligațiile față de clienții companiei.

Sănătatea și siguranța angajaților, protecția lanțurilor de aprovizionare și sprijinul acordat clienților au cea mai mare prioritate pentru companie. Conducerea locală Schaeffler România, în colaborare cu sediul central al Grupului Schaeffler, autoritățile locale din domeniul sănătății și securității ocupaționale, partenerii de servicii medicale și ținând cont de măsurile și recomandările Guvernului României și ale Institutului Național de Sănătate Publică, a luat în mod activ măsuri pentru a preveni și ține sub control transmiterea Coronavirusului. În cadrul companiei, au fost adoptate și se implementează continuu pachete extinse de măsuri, precum cele care vizează servirea mesei, igienizarea spațiilor din companie și a mijloacelor de transport, măsuri de distanțare și limitare a accesului în spații comune, program Home Office, acces controlat al vizitatorilor și al angajaților, facilitarea accesului rapid la informații complete și de actualitate pentru toți angajații și altele.

„Răspândirea la nivel mondial a virusului corona reprezintă o provocare enormă pentru societate și economie. Protejarea angajaților noștri și a sănătății lor este o prioritate principală pentru Schaeffler. În plus, este important pentru noi, ca furnizor, să ne menținem lanțurile de aprovizionare globale, în ciuda tuturor dificultăților. În locațiile noastre, reacționăm rapid și flexibil pentru a ne îndeplini obligațiile de producție specifice locației”, spune CEO Europa al Grupului Schaeffler, dl. Jürgen Ziegler.

„În această perioadă provocatoare, unii contribuie ca medici, unii ca asistenți medicali și alții adaptându-și producția pentru fabricarea de produse medicale. Contribuția noastră este să sprijinim clienții noștri, mulți dintre ei jucând un rol cheie în menținerea unor domenii importante, precum sistemul de sănătate, industria alimentară sau furnizarea de apă și energie, chiar și în perioadele de criză. Putem și trebuie să continuăm să producem și să ne sprijinim clienții în toate problemele importante” declară reprezentanți ai companiei

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare