Noțiune de căutare

Schaeffler aprobă dividende și numește un nou membru al Consiliului de Supraveghere

Pressrelease Stage Image
Sediul central Schaeffler Herzogenaurach, Germania

20.04.2023 | Brasov

  • Dividende propuse de 45 de cenți pe acțiune fără drept de vot
  • Peformanță solidă în 2022 în ciuda unui mediu dificil
  • Strategia de sustenabilitate în continuă evoluție
  • Maria-Elisabeth Schaeffler-Thumann se retrage din Consiliul de Supraveghere, Katherina Reiche desemnată ca nou membru

Acționarii furnizorului global în sectoarele Automotive și Industrial Schaeffler, au aprobat dividendele propuse de Consiliul de Administrație și Consiliul de Supraveghere la Adunarea Generală Anuală. Adunarea a avut loc în format virtual, cu până la 395 de acționari prezenți în perioadele de vârf. Acționarii au avut ocazia de a adresa întrebări despre companie și parcursul anului financiar 2022, direct Consiliului de Administrație, în format digital.

Dividende propuse de 45 de cenți pe acțiune fără drept de vot
Adunarea Generală Anuală (AGA) a aprobat un dividend de 45 de eurocenți pe acțiune comună fără drept de vot. Aceasta corespunde unei rate de plată a dividendelor de aproximativ 48%, care se situează la limita superioară a intervalului vizat de 30 până la 50% din venitul net atribuibil acționarilor înainte de elementele speciale.

„Schaeffler este o companie puternică și a livrat rezultate solide în 2022, în ciuda mediului provocator”, a declarat Klaus Rosenfeld, CEO Schaeffler AG. “ Ne dorim ca toți investitorii să poată participa la succesul companiei noastre, plătind un dividend atractiv. Performanța noastră până în prezent în 2023 corespunde așteptărilor și suntem pe drumul cel bun pentru a ne atinge țelurile.”

Performanță puternică în anul fiscal 2022, în ciuda mediului provocator
În raportul său, Klaus Rosenfeld a subliniat performanța companiei în ultimul an an financiar, ilustrând atât aspectele provocatoare, cât și cele de succes. El a spus că Schaeffler AG a realizat progrese decisive în domenii cheie, în ciuda creșterii costurilor de producție și a mediului macroeconomic incert. Divizia Automotive Technologies a contribuit la creșterea veniturilor, a spus el, dovadă fiind comenzile noi de 5 miliarde de euro obținute de divizia de afaceri E-mobility. În același timp, Divizia Automotive Aftermarket a adus venituri considerabile de peste 2 miliarde de euro, pe fondul cererii crescute în domeniul reparațiilor și a pieselor de schimb. În plus, Divizia Industrială a Grupului, a înregistrat o creștere organică puternică, fiind însoțită de trei achiziții cheie. Klaus Rosenfeld a subliniat această unică poziție diversificată ca fiind baza pentru menținerea bilanţului solid al Grupului Schaeffler în 2022 și, prin urmare, a capacității sale de a plăti un dividend atractiv.

Strategia de sustenabilitate este în continuă evoluție
„Pentru Schaeffler, sustenabilitatea este atât o obligație, cât și o oportunitate”, a spus Klaus Rosenfeld, explicând ajustarea și perfecționarea ulterioară a strategiei de sustenabilitate a companiei în cursul anului financiar 2022. „Ținând cont de schimbările climatice continue și a provocărilor sociale tot mai mari la nivel mondial, acțiunea de impact, rapidă și direcționată în cele mai relevante subiecte, este acum mai crucială ca niciodată ”, a spus el.

Țelul este de a alinia sistematic strategia de sustenabilitate cu cele trei dimensiuni ESG (Environmental, Social, Governance). Pentru implementarea acestei strategii, Grupul Schaeffler definește temele prioritare și analizează așteptările părților interesate. Acestea sunt susținute de obiective concrete și o serie de indicatori de performanță.

Faptul că sustenabilitatea este în strânsă legătură cu activitățile și oportunitățile de afaceri ale celor trei divizii Schaeffler, se remarcă prin trei exemple specifice. În primul rând, investiția de 50 de milioane de euro a Diviziei Automotive Technologies în cursul anului 2022 în campusul de dezvoltare și producție a mobilității electrice din Bühl. În al doilea rând, rolul predominant al principiilor economiei circulare în Divizia Automotive Aftermarket. Aceste principii sunt aplicate în activitatea de reparații și piese de schimb Schaeffler și sunt preluate de întregul Grup. În al treilea rând, Divizia Industrială își intensifică în prezent activitatea privind soluțiile scalabile pentru producția de hidrogen, o tehnologie care oferă sinergii atât în Divizia Automotive, cât și în Divizia Industrială. Acest lucru evidențiază și mai mult beneficiile diversificării echilibrate a companiei.

Maria-Elisabeth Schaeffler-Thumann se retrage din Consiliul de Supraveghere
După cum a fost comunicat pe data de 3 Martie, Maria-Elisabeth Schaeffler-Thumann s-a retras oficial din funcția de membru al Consiliului de Supraveghere, din motive de vârstă. Ulterior, Adunarea Generală Anuală a numit-o pe Katherina Reiche ca nou membru al Consiliului de Supraveghere. Katherina Reiche este CEO Westenergie AG și a ocupat funcția de președinte de onoare a Consiliului Guvernului German Federal privind Hidrogenul din 2019.

„În numele Consiliului de Supraveghere, dar desigur și personal, aș dori să-i mulțumesc mamei mele, doamnei Maria-Elisabeth Schaeffler-Thumann, pentru activitatea sa de succes din ultimii 27 de ani în beneficiul companiei și al angajaților săi. Chiar dacă va rămâne acționar și director general al INA Holding, aceasta este ultima ei zi ca membru al Consiliului de Supraveghere al Schaeffler AG”, a declarat acționarul familiei și Președintele Consiliului de Supraveghere, dl. Georg F. W. Schaeffler.

„În același timp, suntem încântați să-i urăm bun venit Katherinei Reiche, un manager experimentat în domeniul hidrogenului, care aduce o bogată experiență in Consiliului nostru de Supraveghere.”

Rezultatele votului și rapoartele Consiliului de Supraveghere și CEO-ului la Adunarea Generală Anuală, disponibile pe www.schaeffler.com/agm

Raportul anual este disponibil pe www.schaeffler-annual-report.com.

Declarații anticipative și proiecții

Anumite declarații din acest comunicat de presă sunt declarații anticipative. Prin natura lor, declarațiile anticipative implică o serie de riscuri, incertitudini și ipoteze care ar putea face ca rezultatele sau evenimentele reale să difere semnificativ de cele exprimate inițial. Aceste riscuri, incertitudini și ipoteze ar putea afecta negativ rezultatul și consecințele financiare ale planurilor și evenimentelor descrise aici. Nimeni nu își asumă nicio obligație de a actualiza sau revizui în mod public vreo declarație anticipativă, fie ca urmare a unor noi informații, evenimente viitoare sau altfel. Nu trebuie să vă bazați în mod nejustificat pe declarațiile anticipative care vorbesc doar de la data acestui comunicat de presă. Declarațiile conținute în acest comunicat de presă cu privire la tendințele sau evenimentele trecute nu trebuie considerate tendințe sau evenimente ce vor continua în viitor. Declarațiile de avertizare menționate mai sus ar trebui să fie luate în considerare în legătură cu orice declarații anticipative ulterioare scrise sau susținute verbal pe care le-ar putea emite Schaeffler sau persoanele care acționează în numele său.

Editor: Schaeffler Romania S.R.L.
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare