Noțiune de căutare

10 programe educaționale derulate de Schaeffler România în 2019 1000 de participanți și 3000 de ore petrecute în programele educaționale Schaeffler România

Pressrelease Stage Image
Mai bine de 1000 de persoane participă anual în programele educaționale ale Schaeffler România.

27.01.2020 | Brasov

Și în 2019, Schaeffler România a continuat seria de programe educaționale, dedicate elevilor, și studenților și nu numai, din comunitatea brașoveană. În anul ce s-a încheiat au trecut pragul companiei mai bine de 1000 de participanți, care au petrecut cumulat mai bine de 3000 de ore în cadrul programelor educaționale și activităților de dezvoltare profesională, oferite de Schaeffler România.

Tinerii au nevoie de exemple și șanse de a se dezvolta și de oameni care să creadă în ei și ideile lor. Pornind de aici, Schaeffler România a înțeles contextul actual al noii generații și a venit în întâmpinarea acesteia, prin oportunități tot mai diverse și mai atractive, care să-i încurajeze în a-și urma visul, fie el legat de construcția unei mașini, de conceperea și producerea anumitor componente sau de cum se conduce o echipă.

În acest sens, Schaeffler România oferă elevilor, studenților, absolvenților și tinerilor debutanți în carieră cadrul necesar dezvoltării în domeniul în care studiază. Aceștia pot lua parte în funcție de nivelul de studii la diverse programe:

Programe dedicate elevilor:

Practică la Schaeffler pentru elevii Campus Tehnic Brașov – s-a născut din dorința de a promova meseriile, prin extinderea colaborării cu două școli de renume din Brașov: Scoala Profesională Germană Kronstadt, prima şcoală vocaţională în sistem dual din România, și Colegiul Tehnic Energetic Remus Răduleț. În anul școlar 2018-2019, din elevii înscrişi în cei 3 ani de studii, 300 au efectuat practica școlară la Schaeffler România.

Școala Altfel – acțiune care se desfăşoară pe parcursul unei săptămâni în primăvară, în care elevii alături de profesori pot vizita în baza unei programări prealabile, fabrica din Brașov. În 2019 au fost 350 de vizitatori în cadrul acestui program.

Fit for Future – este programul prin care sunt selectaţi elevi de top de la mai multe licee din oraș pentru a petrece în timpul anului școlar o săptămână de practică în cadrul Schaeffler și a companiilor partenere. În anul 2019 au fost 65 de elevi care au petrecut această săptămână de practică în mai multe departamente din Schaeffler România.

Angajat în Vacanță - este o oportunitate atât pentru elevi cât și pentru studenții ai căror părinți lucrează în Schaeffler România. Timp de o lună, pe perioada vacanței de vară, aceștia au ocazia să se alăture echipei unui segment de producție pentru a-și testa compatibilitatea cu domeniul tehnic și de a-și pune la încercare propriile capacități și competențe. În anul 2019 au participat în program 50 elevi și studenti.

Programe dedicate studenților și absolvenților:

Bursele de Excelență „10 pentru 10” - se adresează studenților care aspiră la o carieră de succes în domenii tehnice și non-tehnice și care au rezultate foarte bune la învățătură. În 2019, 20 de studenți s-au bucurat de statutul de „bursier Schaeffler”, după procesul de selecţie în care şi-au demonstrat aptitudinile.

Programele de masterat – Schaeffler România susține excelența și propune 4 programe de masterat în colaborare cu Universitatea Transilvania din Brașov, care se concretizează prin teme de actualitate, și specializări unice din domeniul ingineriei. Cele trei programe fac parte din Facultățile de Inginerie Mecanică, respectiv Inginerie Tehnologică și Management Industrial: Ingineria Proceselor de Fabricație Avansate, Inginerie Virtuală în Proiectarea Autovehiculelor, Metode Practice Integrate în Ingineria Sistemelor de Propulsie.

Stagii de practică – În 2019 mai bine de 60 de studenți au ales să-și petreacă vacanța de vară în cadrul companiei, învățând direct de la specialiștii de aici, care le-au fost mentori. Stagiul de practică se desfășoară pe parcursul unei luni din vacanța de vară și presupune participarea tânărului student în activitățile curente ale departamentului ales.

Program Ingineri Trainee - În cadrul companiei din Brașov absolvenții au șansa de a se dezvolta profesional, în cadrul acestui program de excelență, în 2019 un număr de 20 de ingineri trainee au finalizat programul de orientare de un an, înainte de a-şi începe cariera pe pozițiile alese.

Lucrări de diplomă – Schaeffler te ajută să-ți scrii lucrarea de licență/disertație. Temele sunt propuse de companiei și sunt făcute cunoscute tuturor participanților în program, însă studenții sunt încurajați să vină cu propriile propuneri de teme originale. La finalul anului universitar 2018-2019 s-au susținut 5 astfel de lucrări.

Vizite studenți & elevi - Dublu față de anul trecut, în 2019 mai bine de 200 de persoane au vizitat fabrica din Brașov. Pentru mulți dintre ei, aceasta este o oportunitate unică de a intra în contact cu mediul de business din Schaeffler România. Le sunt oferite informații despre companie, precum și un tur de fabrică, însoțite de detalii privind procesele de fabricație din partea unui specialist.

Pe lângă aceste programe se mai adaugă și o serie de evenimente dedicate tinerilor dornici să cunoască mai multe despre lumea tehnologie, precum Schaeffler Day sau Schaeffler Talk care au reunit mai bine de 150 de studenți ai Universității Transilvania din Brașov, prezentându-le teme de actualitate şi invitându-i pe aceștia să participe la workshop-uri cu aplicabilitate directă în viitoarele profesii ale studenţilor.

La Schaeffler România educația a jucat mereu un rol important, iar susținerea și încurajarea tinerilor în direcțiile de carieră căutate în contextul economic actual, mai ales în domeniul tehnic, fac parte din activitatea constantă a companiei. În 2019 mai bine de 1000 de participanți au trecut pragul companiei, care au petrecut cumulat, mai bine de 3000 de ore în cadrul programelor educaționale și activităților de dezvoltare profesională, oferite de Schaeffler România. Pentru anul care tocmai a început, compania își propune să vină şi mai aproape de tineri și să le ofere un portofoliu de programe şi evenimente menite să le susţină următorii paşi în studiu sau carieră şi să asigure dezvoltarea viitorilor specialişti.

Detalii despre portofoliul de programe educaționale:

Programe pentru elevi, studenti & absolventi

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare