Noțiune de căutare

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Carcase de rulmenți

Carcasele noastre standard cuprind carcase de lagăr cu talpă, din două bucăți și dintr-o bucată. În cazul carcaselor cu talpă, din două bucăți, partea superioară a carcasei poate fi detaşată. Astfel montajul și întreținerea devin semnificativ mai simple. Carcasele cu talpă, dintr-o bucată, sunt utilizate acolo unde există cele mai intense solicitări pentru lagăr.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Carcase de rulmenți

Carcase de rulmenți

Carcasele FAG şi rulmenţii aferenţi formează unităţi de lagăr, care şi-au demonstrat fiabilitatea în maşini, instalaţii şi aparate. Carcasele de lagăr FAG se fabrică cu preponderenţă din fontă cenuşie. La cerere, putem furniza carcase din oţel turnat şi din fontă cu grafit nodular. Deoarece lagărele se lubrifiază în general cu unsoare şi prima umplere se menţine îndelungat, majoritatea carcaselor nu au găuri de ungere ulterioară. Există totuşi canale de turnare sau marcaje astfel încât, la nevoie, pot fi prevăzute găuri de ungere. În cazul lubrifierii ulterioare, trebuie asigurată condiţia, ca excesul de unsoare să poată ieşi.

Locaşurile de rulment din carcasă sunt de regulă prelucrate astfel încât rulmenţii se pot deplasa, acţionând astfel ca lagăr liber. Configuraţiile de lagăr fix se obţin prin aşezarea inelelor fixe, dacă acestea sunt indicate în tabele. Inelele fixe trebuie să fie comandate special. Carcasa fără inele fixe se furnizează în varianta de lagăr liber (L) sau varianta de lagăr fix (F).

Toate suprafeţele exterioare ale carcasei FAG şi ale componentelor de carcasă, care nu sunt prelucrate prin aşchiere, sunt prevăzute cu un strat de vopsea universală (nuanţă de culoare RAL 7031, gri albăstrui). Stratul de vopsea se poate acoperi orice lac de rășină sintetică, poliuretan, acril, rășină epoxidică, cauciuc clorurat, nitroceluloză şi finisaj tip lovitură de ciocan cu întărire în mediu acid. Protecţia anti-coroziune a suprafeţelor interioare şi exterioare prelucrate prin aşchiere se poate îndepărta uşor.

În funcție de condițiile de utilizare, pentru etanşarea carcaselor de lagăr sunt disponibile garnituri cu contact, garnituri fără contact şi combinaţii ale acestora.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Carcase din două bucăți, cu talpă, tip SNS

Carcase din două bucăți, cu talpă, tip SNS

Prin carcasa de rulmenți de mari dimensiuni SNS a viitorului, Schaeffler stabilește un nou standard. Designul unic al carcasei mărește durata de funcționare a rulmenților radiali oscilanți cu role butoi instalați, cu până la 50 de procente în comparație cu carcasele de lagăr cu talpă obișnuite.

mai multe informații
Prezentare interactivă de produse
spre catalogul de produse medias

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare