Noțiune de căutare

Rulmenţi axiali oscilanţi cu role butoi

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Rulmenţi axiali oscilanţi cu role butoi

Rulmenţii axiali oscilanți cu role butoi sunt rulmenţi cu role pe un singur rând, cu capacitate de autoaliniere. Se compun din şaibă masivă de arbore, șaibă masivă de carcasă şi colivie cu role asimetrice de tip butoi. Colivia asigură reţinerea ansamblului role-colivie împreună cu şaiba de arbore. Acești rulmenți sunt dezmembrabili. Astfel, montarea componentelor de rulment poate avea loc separat.

Rulmenţii axiali oscilanți cu role butoi suportă sarcini axiale foarte mari şi permit turaţii relativ înalte. Ambele cerinţe sunt îndeplinite în cele mai dure condiţii de mediu. De exemplu în cutii de viteze, calandre, motoarele din aplicaţiile marine şi motoarele cârmei, mecanisme de ridicare, utilaje de construcţii şi laminoare.

X-life

În varianta X-life sunt disponibile diverse dimensiuni constructive. Aceste lagăre sunt indicate în tabelele cu dimensiuni.

spre catalogul de produse medias

Cei mai performanți rulmenți de pe piață

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Rulmenţi axiali oscilanţi cu role butoi
Cele mai importante aspecte ale rulmenților axiali oscilanți cu role butoi, în calitate X-life:
  • durată maximă de viață și de utilizare
  • cea mai bună capacitate de încărcare
  • cele mai mari turaţii
  • uzura cea mai redusă datorită structurii fine a suprafeței
  • cea mai redusă fricțiune și cele mai mici temperaturi de rulmenți
  • solicitare redusă a lubrifiantului

Cel mai potrivit pentru reducerea dimensională

Datorită duratei de viață și de utilizare semnificativ mai mari care rezultă din capacităţile de încărcare dinamică mai mari comparativ cu produsele convenționale, rulmenții axiali oscilanți cu role butoi deschid posibilități de construcții complet noi.

  • La aceeași încărcare și spațiu de instalare neschimbat, durata de viață a rulmenților X-life crește, intervalele de întreținere pot fi prelungite.
  • Prin reciprocitate, rulmentul de calitate X-life cu același spațiu de instalare și aceeași durată de viață permite o încărcare mai mare.
  • Dacă durata de viață și sarcina rămân neschimbate, rulmenții X-life permit o compactare a performanței și permit optimizarea spațiului de instalare și reducerea greutății.

Acest lucru îmbunătățește în mod semnificativ rentabilitatea generală a aplicaţiei, în ceea ce privește costul total de proprietate (Total Cost of Ownership).

Rulmenţi FAG axiali oscilanți cu role butoi, în calitatea X-life

X-life – îmbunătăţire măsurabilă

La acești rulmenți speciali se optimizează rugozitatea şi precizia geometrică a căilor de rulare. Acest lucru duce la o capacitate mai mare de încărcare şi o durabilitate mai îndelungată. X-life este marca de calitate pentru produsele ultra performante ale mărcilor INA și FAG.

Acestea se caracterizează prin durate mai mari de viaţă şi funcţionare, ce rezultă din încărcări nominale dinamice mai mari în comparație cu standardul anterior. La aceeași încărcare și spațiu neschimbat de instalare crește durata de viaţă şi funcţionare a rulmenților X-life. Intervalele de întreținere pot fi prelungite.

mai multe informații

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare