Noțiune de căutare

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Rulmenți pentru mese rotative

Rulmenții axial-radiali sunt rulmenți axiali care pot fi înșurubați, cu dublu efect, cu rulment de ghidare radial. Aceste unități gata de instalare și gata lubrifiate sunt foarte rigide, foarte performante în ceea ce privește capacitatea de încărcare și sunt extrem de precise în rulare. Pe lângă forțele radiale, acestea preiau și forțele axiale din ambele direcţii și momentele de înclinare, fără joc. Rulmenții axial-radiali cu bile ZKLDF sunt unități de rulment cu fricțiune redusă, gata de instalat și lubrifiate având o precizie mare pentru turații foarte mari, sarcini axiale și radiale ridicate, precum și cerințe ridicate privind rigiditatea la răsturnare. Rulmenții axial-radiali cu sistem de măsurare a unghiurilor YRTM și YRTSM corespund mecanic seriilor YRT și YRTS, dar în plus sunt echipați cu un sistem de măsurare a unghiului.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Rulmenți axial-radiali/rulmenţi axial-radiali cu bile

Rulmenți axial-radiali/rulmenţi axial-radiali cu bile

Rulmenţii axial-radiali, precum şi rulmenţii axial-radiali cu bile sunt rulmenți de precizie gata de montaj pentru aplicaţii de precizie cu încărcări combinate. Preiau sarcini radiale şi sarcini axiale din ambele părţi, precum şi momentele de înclinare şi sunt adecvați în special pentru lagărele cu cerinţe înalte privind precizia de rulare, fiind necesari de exemplu în mesele rotative, platouri, capete de frezat şi dispozitive de strângere reversibile. Datorită găurilor de fixare din inelele lagărului, unităţile constructive sunt deosebit de uşor de montat. Lagărele sunt pretensionate axial şi radial după montare.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Rulmenți axial-radiali cu sistem de măsurare integrat

Rulmenți axial-radiali cu sistem de măsurare integrat

Rulmenții axial-radiali cu sistem de măsurare integrat cuprind:

 • un rulment axial-radial YRTM cu un etalon de măsurare şi
 • o parte electronică de măsurare MEKO/U. Partea electronică de măsurare conţine două capete de măsurare, un set de garnituri de adaptare şi un sistem electronic de evaluare.

Lagărele seriei YRTM corespund mecanic lagărelor axiale YRT, totuşi sunt dotate suplimentar cu un etalon de măsurare magnetic. Sistemul de măsurare măsoară unghiuri cu o precizie de câteva secunde de unghi, fără atingere şi magneto-rezistiv.

Avantajele sistemului de măsurare a unghiului

Sistemul de măsurare

 • lucrează fără atingere şi de aceea fără uzură
 • măsoară indiferent de basculare şi poziţie
 • are o parte electronică, care se compensează automat
 • se auto-centrează
 • este insensibil faţă de lubrifianţi
 • este simplu de montat, capetele de măsură se pot ajusta uşor,
 • nu mai este necesară alinierea între rulment şi un sistem separat de măsurare
 • nu necesită componente suplimentare
  • etalonul de măsurare şi capetele de măsurare sunt integrate în lagăre, respectiv în construcţia adiacentă
  • spaţiul de instalare economisit se poate folosi pentru spaţiul de prelucrare al maşinii
 • nu creează dificultăţi cu cablurile de alimentare. Cablurile se pot poza în cadrul construcţiei adiacente direct prin alezajul mare al lagărului
 • reduce numărul de componente, spaţiul total de instalare şi costurile prin configurația compactă, cu componente reduse, integrativă.

spre catalogul de produse medias

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare