Noțiune de căutare

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Rulmenți radiali cu bile de tip insert

Rulmenții radiali cu bile de tip insert sunt unităţi constructive pe un singur rând, gata de montaj, constând din inel exterior masiv, inel interior prelungit pe o parte sau pe ambele părţi, colivii din plastic sau tablă de oţel şi garnituri P, R, L sau T. Rulmenţii cu inel interior prelungit pe ambele părţi au o basculare mai redusă a inelului interior şi astfel, funcţionează mai silenţios.

Suprafaţa exterioară a inelului exterior este sferică sau cilindrică. În combinaţie cu o carcasă INA adaptată la forma de construcţie, rulmenţii cu suprafaţa exterioară sferică compensează erorile de aliniere a arborelui; vezi pentru aceasta compensarea erorilor de aliniere.

Fixarea lor pe arbore se realizează prin inel excentric de fixare, ştifturi filetate în inelul interior, bucşă de strângere, canal de antrenare sau ajustaj. Rulmenții radiali cu bile de tip insert sunt deosebit de uşor de montat, fiind adecvaţi pentru arbori traşi din clasele h6 până la h9 şi având posibilitate de lubrifiere ulterioară, cu puţine excepţii.

Unele serii constructive cu inel excentric de fixare sau cu ştifturi filetate în inelul interior sunt disponibile şi cu dimensiuni de alezaj în ţoli.

X-life

În varianta X-life sunt disponibile diverse dimensiuni constructive. Aceste lagăre sunt indicate în tabelele cu dimensiuni.

spre catalogul de produse medias

X-life – îmbunătăţire măsurabilă

La acești rulmenți speciali se optimizează rugozitatea şi precizia geometrică a căilor de rulare. Acest lucru duce la o capacitate mai mare de încărcare şi o durabilitate mai îndelungată. X-life este marca de calitate pentru produsele ultra performante ale mărcilor INA și FAG.

Acestea se caracterizează prin durate mai mari de viaţă şi funcţionare, ce rezultă din încărcări nominale dinamice mai mari în comparație cu standardul anterior. La aceeași încărcare și spațiu neschimbat de instalare crește durata de viaţă şi funcţionare a rulmenților X-life. Intervalele de întreținere pot fi prelungite.

mai multe informații

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare