Noțiune de căutare

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Lagăre cu secţiune îngustă

Lagărele cu secţiune îngustă sunt foarte precise, silenţioase şi au o mare capacitate de încărcare. Aceşti rulmenţi cu bile există în trei variante diferite cu secţiune extrem de mică, preponderent pătrată. Secţiunea din cadrul unei serii constructive rămâne constantă şi la diametre mai mari ale arborelui şi ale alezajului de carcasă. De aceea, lagărele se denumesc şi Constant Section (CS). Această caracteristică deosebeşte lagărele cu secţiune îngustă de lagărele convenţionale, care sunt standardizate în serii ISO.

Astfel, o secţiune mai mare se poate selecta treptat şi astfel se poate folosi un lagăr cu încărcare mai mare, fără ca diametrul arborelui să fie modificat suplimentar. Prin utilizarea lagărelor cu secţiune îngustă se pot astfel realiza construcţii extrem de uşoare şi cu spaţiu redus de instalare.

Lagărele cu secţiune îngustă sunt disponibile în variantele de rulment radial cu bile, rulment cu contact în patru puncte şi rulment radial-axial cu bile. Fiecare dintre aceste variante este disponibilă în diferite serii constructive. Seriile constructive corespund astfel dimensiunilor secţiunii. Bilele sunt adaptate la seriile constructive.

spre catalogul de produse medias

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare