Noțiune de căutare

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Rulmenţi radial-axiali cu bile

Rulmenţii radial-axiali cu bile pe un singur rând sunt unităţi constructive cu autoreţinere cu inel exterior masiv, inel interior masiv şi colive din poliamidă, tablă sau alamă cu bile. Căile de rulare ale inelelor interioare şi exterioare sunt decalate reciproc pe direcţia axei rulmentului. Rulmenţii sunt disponibili în variantă deschisă şi în variantă etanşată. Capacitatea lor de autoaliniere este foarte redusă.

Rulmenţii radial-axiali cu bile pe două rânduri preiau încărcări radiale mari şi încărcări axiale din ambele direcţii. Sunt potriviți mai ales pentru lagăre, unde este necesară o ghidare axială rigidă.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Rulmenţi radial-axiali cu bile

Rulmenţi radial-axiali cu bile

X-life

Lagărele cu calitatea X-life au o geometrie îmbunătăţită a căii de rulare, precum şi suprafeţe optimizate. Astfel, creşte semnificativ încărcarea limită de oboseală a lagărului. În momentul calculului duratei modificate de funcţionare extinsă se ating valori cu până la 50 % mai mari. La anumite aplicaţii, pot fi astfel proiectate lagăre cu dimensionare mai redusă, dacă este cazul.

În varianta X-life sunt disponibile diverse dimensiuni constructive. Aceste lagăre sunt indicate în tabelele cu dimensiuni.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Rulmenţi radial-axiali cu bile pe două rânduri

Rulmenţi radial-axiali cu bile pe două rânduri

Rulmenţii radial-axiali cu bile pe două rânduri sunt unităţi constructive cu inel exterior masiv, inel interior masiv şi colive din poliamidă, alamă sau tablă de oţel cu bile. Construcţia lor este similară unei perechi de rulmenţi radial-axiali cu bile pe un singur rând, cu dispunere în O, dar este ceva mai îngustă. Se deosebesc prin dimensiunea unghiului de contact şi designul inelelor de rulment.

Rulmenţii sunt disponibili în variantă deschisă şi în variantă etanşată. În funcţie de procesul de fabricaţie utilizat, rulmenţii în variantă deschisă pot avea pe inelul exterior degajări strunjite pentru discuri de etanşare sau de acoperire. Rulmenţii etanşaţi nu necesită întreţinere şi asigură rezemări deosebit de economice. Capacitatea de autoaliniere a rulmenţilor radial-axiali cu bile este foarte redusă.

X-life

În varianta X-life sunt disponibile diverse dimensiuni constructive. Aceste lagăre sunt indicate în tabelele cu dimensiuni.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Rulmenţi axial-radiali cu bile

Rulmenţi axial-radiali cu bile

Rulmenţii axial-radiali cu bile cu dublu efect sunt rulmenţi de precizie fără autoreţinere, cu toleranţe restrânse din clasa SP. Se compun din şaibe masive de arbore, inel distanţier, şaibă de carcasă, precum şi colivii masive din alamă cu bile. Componentele rulmentului sunt corelate reciproc şi se pot monta separat una de cealaltă, însă nu au voie să fie schimbate cu cele ale unui rulment de aceeaşi mărime.

spre catalogul de produse medias

X-life – îmbunătăţire măsurabilă

La acești rulmenți speciali se optimizează rugozitatea şi precizia geometrică a căilor de rulare. Acest lucru duce la o capacitate mai mare de încărcare şi o durabilitate mai îndelungată. X-life este marca de calitate pentru produsele ultra performante ale mărcilor INA și FAG.

Acestea se caracterizează prin durate mai mari de viaţă şi funcţionare, ce rezultă din încărcări nominale dinamice mai mari în comparație cu standardul anterior. La aceeași încărcare și spațiu neschimbat de instalare crește durata de viaţă şi funcţionare a rulmenților X-life. Intervalele de întreținere pot fi prelungite.

mai multe informații

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare