Noțiune de căutare

Rulmenți cu ace de la Schaeffler

Rulmenţii cu ace sunt de mult timp elemente de maşină testate pentru configurarea unor lagăre radiale cu economie de spaţiu şi foarte bună capacitate de încărcare. Pe lângă o mare varietate de rulmenți radiali cu ace, Schaeffler oferă și rulmenți axiali cu ace. În execuţia X-life aceste produse conving acum cu o durată de viaţă mai lungă cu până la 50 %.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Rulmenți masivi cu ace

Rulmenți masivi cu ace

Capacitatea de încărcare a rulmenţilor cu ace X-life s-a majorat prin îmbunătăţirea calităţii suprafeţei. Capacitatea de încărcare dinamică a putut fi mărită cu 13 % faţă de rulmenţii cu ace anteriori. Prin capacităţile de încărcare îmbunătăţite semnificativ, au rezultat lagăre performante cu o durată de utilizare mai îndelungată, solicitare mai redusă de lubrifiant, frecare mai redusă şi astfel temperaturi mai reduse ale lagărului. Din toate aceste dezvoltări, rezultă un grad mai înalt de eficacitate pentru aplicaţiile dumneavoastră şi un raport preţ/performanţă net îmbunătăţit.

X-life

În varianta X-life sunt disponibile diverse dimensiuni constructive. Aceste lagăre sunt indicate în tabelele cu dimensiuni.

mai multe informații
spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Colivii cu ace

Colivii cu ace

Coliviile cu ace sunt unități constructive pe unul sau pe două rânduri, formate din colivii și ace. Întrucât înălțimea lor radială corespunde doar diametrului de ac, coliviile cu ace permit realizarea de lagăre cu un spațiu radial minim de instalare. Acestea au o capacitate mare de încărcare, sunt adecvate pentru turații mari și foarte ușor de instalat. La o execuţie dimensională precisă a căilor de rulare, se obţin lagăre cu concentricitate de înaltă precizie.

Jocul radial al rulmentului poate fi influenţat prin sortimentul de ace, precum şi prin toleranţele de arbore şi carcasă. Coliviile cu ace necesită călirea şi rectificarea căii de rulare de pe arbore şi din carcasă.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Bucşe cu ace fără capăt închis

Bucşe cu ace fără capăt închis

Bucşele cu ace fără capăt închis sunt deschise la ambele capete și se livrează cu colivie cu ace sau cu ace fără colivie. Rulmenții cu colivie cu ace permit turaţii mai mari decât versiunile cu ace fără colivie.

Bucşe cu ace fără capăt închis, fără colivie

Bucşele cu ace fără capăt închis, fără colivie, datorită numărului maxim de ace, au cea mai mare capacitate de încărcare în cel mai mic spațiu de instalare posibil. Cu toate acestea, utilizarea acestora în cazul turațiilor mari este limitată.

Deoarece acele nu sunt reținute mecanic, ele sunt asigurate cu un lubrifiant special pentru transport și montaj (DIN 51825–K1/2K–30). Cu toate acestea, acest lubrifiant are doar un efect insuficient de lubrifiere permanentă. Din acest motiv, se recomandă o lubrifiere ulterioară după instalare.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Bucşe cu ace cu capăt închis

Bucşe cu ace cu capăt închis

Bucșele cu ace cu capăt închis sunt închise la un capăt. Astfel, sunt potrivite pentru închiderea locațiilor de rulmenți la capetele arborilor. Drept urmare, există o protecție împotriva accidentelor în cazul axului rotativ, iar rulmenții sunt protejați de murdărie și umiditate.

În funcție de dimensiune, baza este netedă sau reliefată (rigidizată). Datorită bazei profilate, sunt posibile chiar și forțe axiale de ghidaj reduse.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Rulmenţi radiali cu ace autoaliniabili

Rulmenţi radiali cu ace autoaliniabili

Rulmenţii radiali cu ace autoaliniabili sunt ansambluri formate din bucșe exterioare ambutisate din tablă de oțel tratat termic, inele de susţinere din poliamidă cu suprafața interioară concavă, inele exterioare cu suprafaţa exterioară sferică, colivii cu ace şi inele interioare detaşabile.

Acești rulmenți permit compensarea erorilor de aliniere statice ale arborelui, devenind insensibili la alinierea necorespunzătoare a arborelui față de carcasă. Rulmenţii radiali cu ace autoaliniabili se montează cu prestrângere în alezajul carcasei. Prin urmare, alezajul se poate fabrica simplu şi economic.

X-life

În varianta X-life sunt disponibile diverse dimensiuni constructive. Aceste lagăre sunt indicate în tabelele cu dimensiuni.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Inele interioare

Inele interioare

Inelele interioare sunt din oţel de rulment călit şi au căi de rulare superfinisate sau rectificate. Se utilizează atunci când:

  • la coliviile cu ace, bucşele cu ace fără capăt închis, bucşele cu ace cu capăt închis, rulmenţii cu ace, arborele nu se poate folosi ca şi cale de rulare
  • rulmenţii cu ace trebuie combinaţi cu inele interioare mai late, pentru a permite deplasări axiale mai mari ale arborelui faţă de carcasă
  • sunt necesare suprafeţele optime de contact pentru buzele de etanşare.
Inele interioare superfinisate

La inelele interioare IR, calea de rulare este superfinisată. Teşiturile de la părţile frontale permit o introducere uşoară în lagăr şi împiedică deteriorarea buzelor de etanşare ale lagărului. Inelele interioare sunt disponibile cu şi fără gaură de ungere.

Inelele interioare rectificate

La inelele interioare LR, calea de rulare este rectificată. Suprafeţele frontale sunt strunjite, iar muchiile sunt teşite. Aceste inele au toleranţe mai largi, comparativ cu inelele IR. Astfel, acestea sunt adecvate pentru aplicaţiile care permit toleranţe mai mari în lăţime şi cerinţe mai reduse privind bătaia axială.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Rulmenţi axiali cu ace

Rulmenţi axiali cu ace

Colivii axiale cu ace

Coliviile axiale cu ace se compun din colivii axiale din material plastic sau din metal cu ace integrate şi au o înălţime de montaj axială foarte redusă. Preiau forţe axiale mari, într-o singură direcţie. Sarcinile radiale trebuie preluate separat. Coliviile axiale cu ace necesită suprafeţe de contact călite și rectificate, care să poată fi utilizate drept cale de rulare.

Şaibe de lagăr axial

Şaibele de lagăr axial sunt ştanţate, tratate prin călire volumetrică, finisate prin lustruire şi se pot folosi ca şaibă de arbore sau de carcasă. Aceste şaibe sunt adecvate pentru utilizare, atunci când componenta adiacentă a maşinii nu este tratată termic, dar are suficientă rigiditate şi precizie dimensională.

Rulmenţi axiali cu ace

Rulmenţii axiali cu ace sunt unităţi constructive alcătuite din colivii axiale cu ace şi şaibe de lagăr axial cu guler de centrare . Se pot combina cu bucşe cu ace fără capăt închis, bucşe cu ace cu capăt închis şi rulmenţi cu ace. Suprafaţa de contact pentru colivia cu ace trebuie să fie călită şi rectificată.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Rulmenţi cu ace de cuplaj unisens

Rulmenţi cu ace de cuplaj unisens

Rulmenţii cu ace de cuplaj unisens sunt cuplaje de sens unic, care constau din inel exterior cu pereţi subţiri, ambutisat cu rampe de fixare pe diametrul interior, colivii din plastic, arcuri de presiune şi ace. Aceste cuplaje transmit cupluri într-un singur sens şi sunt compacte în plan radial. Cuplajele unisens sunt disponibile cu şi fără suport de lagăr.

Rulmenţii cu ace de cuplaj unisens oferă o indexare foarte precisă, deoarece prin suspensia individuală a acelor, se asigură contactul permanent dintre arbore, ace şi rampele de fixare. Permit frecvenţe de cuplare înalte prin masa lor redusă şi momentul de inerţie redus legat de aceasta al elementelor de fixare. Suplimentar, au o valoare redusă a momentului de frecare de mers în gol.

Rulmenţii cu ace de cuplaj unisens se pot folosi în diferite aplicaţii, de ex. ca sistem de cuplare treptată, dispozitiv de blocare de mers înapoi sau cuplaj de mers liber. Aici, cuplajul unisens preia funcţia mers liber sau de depăşire, resp. funcţia de blocare.

spre catalogul de produse medias

X-life – îmbunătăţire măsurabilă

La acești rulmenți speciali se optimizează rugozitatea şi precizia geometrică a căilor de rulare. Acest lucru duce la o capacitate mai mare de încărcare şi o durabilitate mai îndelungată. X-life este marca de calitate pentru produsele ultra performante ale mărcilor INA și FAG.

Acestea se caracterizează prin durate mai mari de viaţă şi funcţionare, ce rezultă din încărcări nominale dinamice mai mari în comparație cu standardul anterior. La aceeași încărcare și spațiu neschimbat de instalare crește durata de viaţă şi funcţionare a rulmenților X-life. Intervalele de întreținere pot fi prelungite.

mai multe informații

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare