Noțiune de căutare

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Unități de carcasă

Rulmenții radiali cu bile de tip insert și unitățile de carcasă sunt elemente de mașină robuste, gata de montat pentru configurarea unor lăgăruiri economice. Aceste produse consacrate de mulţi ani sunt furnizate în mai multe serii constructive și constau în principal dintr-o carcasă cu rulment radial cu bile de tip insert montat.

Alezajul carcasei și inelul exterior al rulmentului sunt sferice și corelate reciproc. Astfel, inelul de rulment din carcasă se ajustează după eroarea de aliniere statică a arborelui. Datorită tipului special de fixare, îndeosebi inele de fixare excentrice sau ştifturi filetate, rulmenții radiali cu bile pot fi ușor fixați pe arbore. Dacă se utilizează în combinaţie cu arbori traşi, sunt extrem de ușor de montat.

Rulmenții radiali au garnituri din mai multe piese, care protejează setul de elemente rulante într-un mod eficient de murdărie și de umiditate, chiar şi în condiţii severe şi critice de operare. Schaeffler dispune de o gamă largă de unități de carcasă cu rulmenți radiali cu bile de tip insert. Rulmenții radiali cu bile de tip insert au la bază rulmenți radiali cu bile pe un singur rând.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Unităţi INA de rulment insert în carcasă conform DIN

Unităţi INA de rulment insert în carcasă conform DIN

Unităţile de carcasă INA sunt disponibile ca unităţi de carcasă cu talpă, lagăr cu flanşă şi carcasă cu inserţie în diferite variante. Unităţile sunt gata de montaj şi includ carcase din fontă cenuşie INA sau carcase din tablă de oţel INA, în care sunt integrați rulmenții radiali cu bile de tip insert INA. Pentru a asigura funcţionarea şi siguranţa în funcţionare la toate condiţiile de funcţionare, lagărul şi carcasa sunt adaptate reciproc.

Prin suprafaţa exterioară sferică a inelului exterior de rulment şi alezajul concav al carcasei, unităţile de carcasă compensează erorile statice de aliniere a arborelui; vezi compensarea erorilor de aliniere. Folosirea unităţilor are loc preponderent ca lagăre fixe, la încărcări şi turaţii reduse, însă sunt adecvate şi ca lagăre libere. Carcasele se înşurubează pe structura adiacentă. Pentru suprafeţele de înfiletare sunt suficiente toleranţele mai puţin pretenţioase.

X-life

În varianta X-life sunt disponibile diverse dimensiuni constructive. Aceste lagăre sunt indicate în tabelele cu dimensiuni.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Unităţi FAG de rulment insert în carcasă conform JIS

Unităţi FAG de rulment insert în carcasă conform JIS

Noile unități de rulment insert în carcasă din seria FAG Black Series de la Schaeffler se instalează ușor, au o funcționare lină, sunt fiabile și reprezintă astfel lagăre deosebit de economice. Dimensiunile carcaselor grunduite din fontă cenuşie FAG corespund JIS B 1559. Aceste carcase turnate dintr-o singură piesă preiau sarcini radiale și axiale medii până la mari. Acoperirea Durotect BS a rulmenților radiali cu bile de tip insert asigură o protecție de bază împotriva coroziunii. Unitățile de lagăr sunt în special adecvate pentru aplicații cu sarcini medii până la mari.

spre catalogul de produse medias
Prezentare interactivă de produse

X-life – îmbunătăţire măsurabilă

La acești rulmenți speciali se optimizează rugozitatea şi precizia geometrică a căilor de rulare. Acest lucru duce la o capacitate mai mare de încărcare şi o durabilitate mai îndelungată. X-life este marca de calitate pentru produsele ultra performante ale mărcilor INA și FAG.

Acestea se caracterizează prin durate mai mari de viaţă şi funcţionare, ce rezultă din încărcări nominale dinamice mai mari în comparație cu standardul anterior. La aceeași încărcare și spațiu neschimbat de instalare crește durata de viaţă şi funcţionare a rulmenților X-life. Intervalele de întreținere pot fi prelungite.

mai multe informații

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare