Noțiune de căutare

Calculul arborilor BEARINX-online

Software de calcul performant de la INA/FAG - disponibil online pentru clienți.
Acest serviciu este disponibil pentru clienții direcți ai Schaeffler și pentru partenerii de distribuție Schaeffler.

Calculul arborilor BEARINX-online

Instrumentele de calcul disponibile în comerț utilizează de obicei metode de calcul foarte simplificate (metodă de catalog), astfel încât rulmenții sunt considerați rigizi și izolați, în loc să fie elastici și asamblați sistemul de arbori. În consecință, situația de încărcare și deplasare a rulmenților, care rezultă din încovoierea arborelui, precum și comportamentul elastic al contactelor elementului de rulare rămân neanalizate. De asemenea distribuţia internă a sarcinii în rulment - decisivă pentru durata de viaţă a produsului - se stabileşte în majoritatea cazurilor printr-o procedură detaliată.

Cu BEARINX-online se poate determina influența încovoierii arborelui și elasticitatea contactelor de rulare pe rulmenți. La distribuția internă a sarcinii se iau în considerare datele de profil atât ale elementelor de rulare, cât și ale căilor de rulare. Pentru calculul jocului de funcționare sunt disponibile ajutoare de introducere date unde se pot oferi informații despre temperaturi, toleranțe și rugozitatea inelelor și a cuzineților rulmentului. În plus, se poate efectua un calcul suplimentar al rigidității în punctul de operare.

BEARINX-online vă permite calculul sistemelor de arbori cu un singur ax.

Un asistent de rulment de arbore vă va ajuta la modelarea rulmenților principali de fus. Într-un dialog separat de rezultate se vor considera criteriile speciale de proiectare cu privire la valorile de presiune, cinematica rulmenților și durata de utilizare a lubrifiantului. În plus, o simulare dinamică asigură calcularea frecvențelor naturale, a modurilor normale de oscilație și a turațiilor critice și, astfel, baza creării unei diagrame Campbell, cu ajutorul căreia poate fi examinat intervalul de operare pentru puncte de rezonanță. Rezultatele simulării dinamice sunt disponibile într-o vizualizare comodă 3D.

Interfaţă comodă cu utilizatorul

Construcție convenabilă a ansamblului arborelui cu acces la baza de date a rulmentului
Construcție convenabilă a ansamblului arborelui cu acces la baza de date a rulmentului

În BEARINX-online se utilizează aceleași modele de calcul și algoritmi ca în versiunea completă BEARINX, deoarece ambele programe se bazează pe același cod sursă.

O interfață cu utilizatorul implementată în Java vă ajută la introducerea datelor și vă oferă, prin reprezentarea grafică a modelului, precum și a structurii arborescente cu obiecte, o imagine de ansamblu a modelului, precum și un control asupra datelor introduse.

Reacțiunile arborilor reprezentate grafic
Reacțiunile arborilor reprezentate grafic

Rulmenții și datele despre rulmenți din gama completă de produse Schaeffler din catalog sunt disponibile într-o bază de date integrată și pot fi transferate în model. Calculele în sine se efectuează pe un server de calcul performant la sediul Schaeffler.

Inginerii de consiliere vă stau la dispoziție

Fișierele de proces create în BEARINX-online sunt compatibile cu versiunea completă a BEARINX, astfel încât partajarea acestor fișiere de proces facilitează comunicarea cu serviciul nostru de inginerie evitându-se astfel efortul dublu.

O documentație clară a rezultatelor în format HTML, precum şi prezentarea grafică a reacțiunilor arborilor şi distribuția internă a sarcinii rulmenților și a rulmenților cu role, precum și diagramele caracteristice pentru presiunea hertziană vă ajută să analizați mai ușor variantele de construcție.

Un sistem de asistenţă precum şi tutorialul online vă vor ajuta să exploatați întregul potenţial al BEARINX-online.

BEARINX-online vă oferă calculul detaliat al duratei de funcționare de referință modificate conform ISO TS 16281 (engleză) respectiv DIN 26281 (germană) în conformitate cu stadiul actual al tehnicii.

Intensificarea colaborării

Prin dezvoltarea BEARINX-online nu s-a avut în vedere mutarea serviciilor de consiliere şi de calcul ale Schaeffler la client. Din contră, dorim să stabilim o relaţie strânsă de colaborare cu dumneavoastră. Scopul este de a lua împreună cu dumneavoastră decizia corectă în privinţa rulmenților încă din faza de construcţie, pentru a scurta timpii de dezvoltare în cadrul companiei dumneavoastră.

Utilizare reglementată contractual

Dacă solicitați BEARINX-online în secțiunea 'Autorizare', se va iniția un proces intern de luare a deciziilor la a cărui finalizare cu succes se va crea o zonă de descărcare pe Internet.

După semnarea contractului vom crea datele de autentificare și vă vom invita la o școlarizare de două zile la Academia Schaeffler din Herzogenaurach. Ulterior are loc activarea finală a modulului de calcul.

Calculul arborilor BEARINX-online include calculul arborelui.

Taxe de introducere

Pentru pregătirea calculului arborilor BEARINX-online pe internet precum și pentru școlarizarea de două zile se aplică următoarele costuri:

  • 1 participant 2000 €
  • 2 participanți 3600 €
  • 3 participanți 4800 €
  • 4 participanți 5600 €
  • fiecare participant ulterior +400 €

Nu se percep alte taxe de licență sau de întreținere.

Limitările versiunii de client

Calculul arborilor BEARINX-online se utilizează pentru proiectarea preliminară a produselor. Serviciul de inginerie Schaeffler responsabil va fi consultat pentru proiectarea finală și selecția produselor.

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare