Noțiune de căutare

Lagăre de alunecare - cu necesitate de întreținere

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Lagăre de alunecare - cu necesitate de întreținere

Versiunile care necesită întreținere ale articulaţiilor sferice și ale lagărelor de articulaţie cu tijă din combinația de material oțel/oțel și oțel/bronz sunt ușor de întreținut, rentabile și sunt potrivite pentru sarcini variabile. În cazul bucșelor de alunecare, al șaibelor și benzilor se utilizează materialul compozit metal-polimer E50 cu necesitate de întreținere redusă. Stratul de alunecare este prevăzut cu buzunare de lubrifiere, prin care o lubrifiere inițială este suficientă în majoritatea cazurilor.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Articulaţii sferice radiale

Articulaţii sferice radiale

Articulaţiile sferice radiale constau din inele exterioare şi interioare cu contact de alunecare oţel/oţel sau oţel/bronz şi se lubrifiază prin inelul exterior şi interior. Lagărele sunt deosebit de adecvate pentru sarcini variabile cu solicitare de tipul loviturilor sau şocurilor şi admit încărcări axiale reduse în ambele direcţii.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Articulaţii sferice cu contact unghiular

Articulaţii sferice cu contact unghiular

Articulaţiile sferice cu contact unghiular constau din inele interioare şi exterioare cu contact de alunecare oţel/oţel. Acestea transmit mişcări şi forţe cu cuplu redus, eliminând astfel tensiunile de încovoiere ale elementelor de construcţie.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Articulaţii sferice axiale

Articulaţii sferice axiale

Articulaţiile sferice axiale constau din şaibe de arbore şi de carcasă cu contact de alunecare oţel/oţel, preiau forţele axiale şi introduc forţe de susţinere cu cuplu redus în construcţia adiacentă.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Lagăre de articulaţie cu tijă

Lagăre de articulaţie cu tijă

Aceste lagăre constau dintr-un cap de bară cu articulaţie sferică, cu necesitate de întreţinere. Acestea preiau forţele radiale în direcţia de tracţiune sau de compresiune, transmit mişcările şi forţele cu cuplu redus, sunt adecvate pentru încărcări radiale variabile şi, în anumite condiţii, pentru încărcări unilaterale.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Lagăre de alunecare cu compozit metal-polimer

Lagăre de alunecare cu compozit metal-polimer

Lagărele de alunecare INA cu compozit metal-polimer sunt o alternativă economică pentru multe aplicații din domeniul industrial și auto. Toate lagărele sunt fără plumb și, prin urmare, sunt ecologice. Diferitele amestecuri de materiale inovatoare oferă o varietate mare de materiale care nu necesită întreținere sau au nevoie redusă de întreținere.

E50 cu nevoie redusă de întreținere

În cazul lagărelor cu strat de alunecare E50 este necesară o lubrifiere inițială la începutul utilizării. Acest strat de alunecare constă în principal din polioximetilenă (POM), un material termoplastic cu greutate moleculară mare, caracterizat prin coeficienţi de frecare reduşi, stabilitate chimică și termică.

Și aici se adaugă aditivi inerți. Materialul în trei straturi constă din strat de bază din oțel, strat intermediar și strat de alunecare. Pe stratul de bază din oțel este sinterizat un strat intermediar poros de staniu-bronz, unde porii sunt umpluți cu stratul de alunecare.

Avantaje tehnice:
  • pentru presiuni statice de contact de până la 140 N/mm2
  • spațiu necesar redus
  • viteză de alunecare de până la 2,5 m/s

spre catalogul de produse medias

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare