Noțiune de căutare

Lagăre de alunecare - fără necesitate de întreținere

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Lagăre de alunecare - fără necesitate de întreținere

Schaeffler oferă o gamă cuprinzătoare de lagăre de alunecare fără nevoie de întreținere. Se utilizează materiale de alunecare inovatoare, cum ar fi ELGOGLIDE, ELGOTEX sau materialul compozit metal-polimer E40. Aceste materiale de alunecare pe bază de PTFE au ca rezultat cel mai scăzut coeficient de frecare în cazul articulaţiilor sferice și al lagărelor de articulaţie cu tijă precum și al bucșelor, șaibelor și benzilor și în același timp uzură foarte redusă, astfel obținând durate de utilizare foarte mari. Lagărele de alunecare fără nevoie de întreținere reduc semnificativ costurile de lubrifiere și de întreținere, deoarece funcționează complet fără ulei și unsoare și sunt, în același timp, foarte ecologice.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Articulații sferice radiale

Articulații sferice radiale cu ELGOGLIDE

Articulațiile sferice radiale constau din inele interioare şi exterioare cu straturi de alunecare care nu necesită întreţinere din ELGOGLIDE®, material compozit PTFE sau folie PTFE. Sunt potrivite pentru sarcini dinamice alternante. Articulațiile sferice mari de la d = 320 mm aparţin clasei Premium X-life

spre catalogul de produse mediasPrezentare interactivă de produse

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Articulaţii sferice cu contact unghiular

Articulaţii sferice cu contact unghiular cu ELGOGLIDE

Articulaţiile sferice cu contact unghiular se compun din inele interioare şi exterioare cu ELGOGLIDE®. Pe lângă forțele radiale, acestea absorb și forțe axiale mari.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Articulaţii sferice axiale

Articulaţii sferice axiale cu ELGOGLIDE

Articulaţiile sferice axiale constau din şaibă de arbore şi şaibă de carcasă cu ELGOGLIDE®. Articulaţiile sferice mari de la d = 220 mm aparţin clasei Premium X-life.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Lagăre de articulaţie cu tijă, cu ELGOGLIDE

Lagăre de articulaţie cu tijă, cu ELGOGLIDE

Lagărele de articulaţie cu tijă, care nu necesită întreţinere, constau dintr-un cap de bară şi o articulaţie sferică fără întreţinere. Acestea preiau forțe radiale în direcţia de tracţiune sau de compresiune și sunt adecvate pentru mişcări lente la unghiuri de pivotare mici până la medii, pentru sarcini unilaterale şi, în anumite condiţii, pentru sarcini variabile (cu GE..-UK-2RS, şi pentru sarcini variabile).

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Bucșe de alunecare cu ELGOGLIDE

Bucșe de alunecare cu ELGOGLIDE

Bucşele de alunecare cilindrice se compun dintr-un corp de susţinere din oţel cu ELGOGLIDE®. Pe lângă mişcările oscilante, acestea permit şi deplasări axiale şi preiau forțe mai mari decât lagărele de alunecare convenţionale.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Lagăre de alunecare cu compozit metal-polimer

Lagăre de alunecare cu compozit metal-polimer

Lagărele de alunecare INA cu compozit metal-polimer sunt o alternativă economică pentru multe aplicații din domeniul industrial și auto. Toate lagărele sunt fără plumb și, prin urmare, sunt ecologice. Diferitele amestecuri de materiale inovatoare oferă o varietate mare de materiale.

Materialul compozit E40 fără necesitate de întreținere

E40 este noul material de alunecare de la Grupul Schaeffler pentru lagăre de alunecare cu compozit metal-polimer. În acest caz, pe toată durata de utilizare nu este necesară lubrifierea. Baza stratului de alunecare este politetrafluoroetilena (PTFE), în care sunt încorporați aditivi chimici inerți. Materialul din trei straturi constă din baza din oțel, stratul de alunecare și stratul de rodaj (vezi figura).

Pe stratul de bază din oțel este sinterizat un strat de alunecare poros de staniu-bronz, unde porii sunt umpluți cu lubrifiantul uscat al stratului de rodaj.

Avantaje tehnice:
 • pentru presiuni dinamice de contact de până la 140 N/mm2
 • se poate utiliza în aplicaţii hidrodinamice
 • rezistență mare la umezeală, prin urmare se poate utiliza și în apă
 • spațiu necesar redus
 • viteză de alunecare de până la 2,5 m/s
Materiale speciale, lagăre tip folie fără necesitate de întreținere E60

Grupul Schaeffler furnizează lagăre tip folie din materialul E60 la cerere: Acest material se bazează pe o structură de grilă în care se laminează și se sinterizează un strat de alunecare din PTFE și aditivi. Grila funcționează atât ca purtător cât și ca strat de alunecare.

Stratul de alunecare care conține PTFE este pe ambele părți, astfel încât în cazul bucșelor mișcarea de alunecare poate fi efectuată în interior și în exterior. Un alt avantaj al acestui material este plasticitatea ușoară. Aplicațiile obișnuite pentru lagărele tip folie sunt fitingurile și uneltele, precum și șarnierele.

spre catalogul de produse medias

Rulmenţi şi lagăre de alunecare Schaeffler: Lagăre de alunecare cu ELGOTEX

Lagăre de alunecare cu ELGOTEX

Lagărele de alunecare cu ELGOTEX® sunt deosebit de potrivite în cazul aplicațiilor cu funcţionare uscată, unde apar sarcini și vibrații mari. Datorită combinației de materiale utilizate, acestea nu necesită întreținere pe toată durata de utilizare.

Cum sunt construite bucșele?

Bucșele constau din două straturi care sunt înfășurate unul pe celălalt. Fibrele sintetice și fibrele PTFE înglobate în rășină epoxidică formează stratul de alunecare interior ELGOTEX®, iar stratul exterior este format din fibre de sticlă continue (filament de sticlă) înglobat în rășina epoxidică. Un unghi specific de înfășurare al fibrelor de sticlă stabilizează stratul, ceea ce crește semnificativ rezistența bucșei.

Ce avantaje au bucșele de alunecare ELGOTEX®?
 • extrem de robuste
 • mai ușoare decât bucșele de bronz utilizabile în aplicații similare
 • construcţie compactă, față de lagărele cu necesitate de întreținere
 • pot înlocui bucșe existente (lățimea și grosimea pot varia)
 • durată mică de montaj, deoarece nu este necesară fixarea axială suplimentară
 • ecologice datorită funcționării la uscat
 • economice, nefiind necesară întreţinerea
 • uzură scăzută cu coeficient de frecare constant
Domenii de utilizare:

Înlocuitor pentru lagărele de alunecare din oțel, bronz și plastic în domeniul utilajelor agricole și al conveioarelor, în mașini de prelucrare a metalelor, utilaje de construcții, ghidaje de cilindri hidraulici, instalații solare, construcţii din oțel/ inginerie hidraulică și multe altele.

spre catalogul de produse medias

Lagăre de alunecare direct din aplicații practice

Datorită caracteristicilor lor diverse și specifice, lagărele de alunecare Schaeffler sunt utilizate în aproape toate sectoarele industriale. Aflați mai multe despre aceste domenii versatile de aplicații și proiectele individuale ale clienților.

Prezentare generală a proiectelor clienților

X-life – îmbunătăţire măsurabilă

La acești rulmenți speciali se optimizează rugozitatea şi precizia geometrică a căilor de rulare. Acest lucru duce la o capacitate mai mare de încărcare şi o durabilitate mai îndelungată. X-life este marca de calitate pentru produsele ultra performante ale mărcilor INA și FAG.

Acestea se caracterizează prin durate mai mari de viaţă şi funcţionare, ce rezultă din încărcări nominale dinamice mai mari în comparație cu standardul anterior. La aceeași încărcare și spațiu neschimbat de instalare crește durata de viaţă şi funcţionare a rulmenților X-life. Intervalele de întreținere pot fi prelungite.

mai multe informații

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare