Noțiune de căutare

Hidroenergie

Mobilitatea ar trebui să devină mai prietenoasă cu clima și cu mediul - de exemplu, prin intermediul vehiculelor electrice. Putem vorbi rezonabil despre acest lucru, doar dacă şi energia electrică este produsă în mod curat, fără poluare. Energia hidroelectrică este cea mai mare sursă de energie regenerabilă. Centralele hidroenergetice generează mult mai multă energie electrică decât centralele nucleare din întreaga lume și furnizează peste 16 % din cererea globală de energie electrică. Astfel, energia hidroelectrică se află pe locul trei în spatele generării de energie electrică din cărbune și gaze naturale și contribuie la aproximativ trei sferturi din totalul energiei electrice generate din energiile regenerabile. Dincolo de utilizarea convențională a energiei hidroelectrice, noile tehnologii câștigă tot mai mult teren, bazându-se pe producția de energie electrică prin utilizarea valurilor și a curenților din oceane. Indiferent dacă sunt moduri convenționale sau noi de energie hidroelectrică - Schaeffler oferă soluții potrivite de rulmenți și sprijină companii de toate dimensiunile cu know-how, experiență și resurse de inginerie. Ne implicăm din timp ca partener de dezvoltare chiar și în cadrul start-up-urilor interesante din domeniul energiei marine.

Hidroenergie convențională

Hidroenergie convențională: Barajul celor Trei Defileuri din China
Barajul celor Trei Defileuri pe râul Yangtze din China

Pentru fiecare cerință, cel mai bun rulment

Centralele hidroenergetice convenționale sunt al treilea cel mai mare contribuabil în ceea ce privește generarea globală de energie, iar importanța lor va continua să crească - de exemplu în China și Brazilia, unde se construiesc noi baraje impresionante. Se folosește din ce în ce mai mult chiar și așa-numita hidroenergie mică cu centrale de până la aproximativ 10 MW - spre exemplu pentru alimentarea descentralizată a consumatorilor de energie mai mici. În acest caz se utilizează și șuruburi hidrodinamice și roți de apă, așa cum erau cunoscute în cele mai vechi timpuri. În schimb, turbinele cu fluxuri fluviale de diferite tipuri și dimensiuni, acționate doar de fluxul natural al râurilor, sunt relativ noi. Momentan diferite concepte sunt în curs de dezvoltare și testare, inclusiv unele cu tehnologie de rulmenți de la Schaeffler.

În funcție de domeniul de aplicare, rulmenții din aplicațiile hidroenergetice trebuie să îndeplinească diferite condiții și să aibă proprietăți speciale. Cu rulmenți standard fiabili, soluții inovatoare și tipuri de rulmenți speciali pentru aplicații specifice, putem oferi soluția potrivită de rulment pentru fiecare scop:

  • Rulmenţi
  • Articulații sferice și lagăre de articulații cu tijă
  • Bucşe de alunecare
  • Unități de carcasă

Energie marină

Energie electrică generată de valuri și curenți

Valurile și curenții sunt ideali pentru producerea de energie electrică din energia lor cinetică. În acest scop se urmăresc diferite abordări. Unele concepte sunt încă în fazele incipiente de dezvoltare. Altele și-au dovedit deja fiabilitatea în practică. Schaeffler este un partener cunoscut pentru soluții de rulmenți la nivel mondial în domeniul generării de energie electrică din energia marină - în toate tehnologiile relevante, pentru toate locațiile de rulmenți necesare și în toate fazele din procesul de comercializare.

Mai mult, oferim sprijin clienților prin know-how, experiență și resurse de inginerie. În calitate de parteneri de dezvoltare, suntem adesea implicați în proiecte începând de la etapele timpurii ale acestora și susținem idei, concepte și produse de viitor pe tot parcursul procesului de introducere pe piață - și nu numai. Schaeffler a dezvoltat tehnologia de rezemare în rulmenți pentru multe prototipuri de sisteme și componente pentru utilizarea energiei marine și a adaptat-o frecvent la cerințele personalizate ale clienților. În plus, cercetăm în mod independent soluții, care sunt chiar mai robuste să reziste condițiilor speciale de mediu din mare - de exemplu, pe materiale și acoperiri noi.

  • Centrale de energie electrică obținută din energia valurilor
    Pentru a genera energie electrică din energia valurilor, există abordări foarte diferite. De exemplu, camerele pneumatice folosesc principiul coloanei oscilante de apă. Alte sisteme funcționează cu mișcarea relativă a corpurilor plutitoare unul față de celălalt. Schaeffler oferă soluții de rulmenți pentru toate conceptele importante de tehnologie.
  • Turbine de curenți marini
    Turbinele de curenți din mare au un potențial semnificativ pentru generarea de energie. Tehnologia corespunde în esență cu cea a turbinelor eoliene. Drept urmare, în cazul turbinelor de curenți marini, clienții noștri beneficiază și de experiența noastră vastă și de resursele noastre tehnice din domeniul energiei eoliene.
Schaeffler este un partener cunoscut în ceea ce privește soluțiile de rulmenți în cadrul generării energiei electrice din energia marină, de exemplu pentru locațiile de rulmenți din turbine.
Schaeffler este un partener cunoscut în ceea ce privește soluțiile de rulmenți în cadrul generării energiei electrice din energia marină, de exemplu pentru locațiile de rulmenți din turbine.
Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare