Noțiune de căutare

Celuloză şi hârtie

Schaeffler oferă tehnologie și servicii de rulmenți personalizate pentru industria hârtiei și a celulozei. Schaeffler dispune de un know-how consistent, prin colaborarea de decenii cu producătorii renumiţi de maşini de hârtie, departamentele de întreţinere şi de producţie. Numeroase fabrici de hârtie profită de soluțiile Schaeffler, care permit creșterea vitezei de producție având fiabilitate maximă, obținută din punct de vedere economic și sigur.

Aplicaţii

Aplicaţii

Putere maximă fără întrerupere

Maşinile de hârtie sunt giganţii din construcţia de maşini: 200 de metri lungime şi 10 metri lăţime nu sunt o raritate. Într-un minut se derulează aproape 2000 de metri de hârtie cu cca 120 km/h prin cilindrii de laminor şi cilindrii maşinii. Rulmenţii folosiţi aici sunt supuşi unor solicitări extreme: Umiditate, căldură mare, încovoieri ale arborilor, turaţii înalte şi perioade lungi de exploatare. Doar rulmenţii cu funcţionare extrem de fiabilă asigură cea mai bună calitate a hârtiei.

 • Pregătirea materialului
  Rafinoare, sortatoare verticale, tambur de filtrare (decantor)
 • Fabricarea hârtiei
  Valţ de formare (cilindru înfăşurător), valț sugar, valţ central de presare, valțuri de compensare a deflexiunilor, rolă de ghidare, cilindri de uscare, valțuri termice de calandru, rolă de ghidare a secțiunii, valțuri de întindere pe lățime

Produse

Cerințe extreme

Rulmenţii din maşinile de hârtie sunt supuşi unor solicitări extreme: Umiditate, căldură mare, încovoieri ale arborilor, turaţii înalte şi perioade lungi de exploatare. Doar rulmenţii cu funcţionare extrem de fiabilă asigură cea mai bună calitate a hârtiei. Solicitările mai complexe, din perspectiva tehnologiei de rezemare în rulmenţi, necesită găsirea unor noi modalități. Prin îmbunătăţirea continuă a produsului şi dezvoltarea ulterioară, Schaeffler este practic întotdeauna în măsură să întâmpine noi sarcini, cu soluţii funcţionale fiabile şi economice.

 • Rulmenţi radiali oscilanți cu role butoi
 • Rulmenţi radiali oscilanţi cu role butoi secţionaţi
 • Rulmenţi radiali cu role cilindrice autoaliniabili
 • Rulmenţi hibrizi cu bile ceramice
 • Rulmenţi radiali cu trei inele
Produse

Service

Service

Monitorizarea sistemelor și măsuri de întreținere preventivă

Liniile de producţie a hârtiei, cu capital intensiv, presupun o disponibilitate permanentă, bazată pe o calitate maximă a instalaţiei şi un service inteligent, bazat pe durata de funcţionare a rulmenţilor, care nu lasă nimic la voia întâmplării. Prin urmare, rulmenţii folosiţi pe plan mondial în domeniul „Celuloză și hârtie” trebuie să îndeplinească cerinţa de produse şi servicii fiabile, referitor la montaj, lubrifiere, aliniere şi monitorizarea condiției.

Sistemele de monitorizare specifice pentru industria hârtiei detectează defectele într-un stadiu foarte timpuriu. Siguranţa planificării creşte – se evită staţionările neplanificate, iar schimbarea lagărelor se poate planifica într-un mod proactiv. Specialiştii Schaeffler din întreaga lume sprijină producţia de hârtie cu tehnologie de ultima generație, de exemplu prin diagnoză la distanță prin internet sau GSM.

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare