Noțiune de căutare

Energie solară

Soarele oferă atât de multă energie în fiecare zi, încât cererea globală anuală ar fi acoperită. Tot mai multe țări recurg la soare ca sursă de energie electrică, sub presiunea din ce în ce mai pronunțată a schimbărilor climatice. Centralele de energie solară trebuie să funcționeze foarte economic pentru a obține eficiența maximă și pentru a face aceste tehnologii să fie comercializabile în viitor, chiar și fără subvenții de la stat. În calitate de partener de dezvoltare și furnizor, Schaeffler este în prezent implicat în mai multe proiecte, spre exemplu pentru centrale de energie termodinamică cu jgheab parabolic, centrale cu turn solar, centrale Fresnel și Dish-Stirling. Schaeffler oferă o gamă largă de rulmenți și lagăre de alunecare pentru sistemele de urmărire ale instalaţiilor solare. Echipa noastră de ingineri pentru centrale de energie solară dispune de un know-how cuprinzător în ingineria de aplicații și optimizează locațiile de rulmenți și construcţia adiacentă, împreună cu clientul.

Utilizări și produse

Sistemele de urmărire ale centralelor de energie solară trebuie să îndeplinească cerințe aparent incompatibile pentru a permite un grad de eficiență maxim și o rentabilitate ridicată a instalaţiei. Acestea trebuie să fie robuste, compacte, rezistente la intemperii, fiabile și precise - chiar și în cazul unor diferențe extreme de temperatură, praf și vânt. Indiferent dacă sunt proiectate ca sistem fotovoltaic sau solar termic, fie că este un sistem de urmărire cu o punte sau pe două punți, aici intră în joc rulmenții și lagărele de alunecare ale mărcilor INA, FAG și INA. Prezintă un grad ridicat de rigiditate și capacitate de încărcare cu fricțiune redusă și permit o funcționare fiabilă chiar și în condiții extreme de utilizare.

În funcție de tipul centralei de energie și de construcția individuală, sunt posibile diferite tipuri de rulmenți, prin adecvarea lor pentru puntea de azimut și de elevație (A/E), aici se disting:

Fotovoltaic/
Fotovoltaică
concentrată
Energie termosolară
Energie termosolară
Energie termosolară
Energie termosolară
Centrală
fotovoltaică
Centrală
Stirling
Centrală
cu turn solar
Centrală
de energie termodinamică cu jgheab parabolic
Centrală
Fresnel
Rulmenţi de sprijin şi rotire
A
A
A/E
Rulmenţi axiali radiali cu role seria AXS
A/E
A/E
A/E
Unități de carcasă / rulment radial cu bile de tip insert
E
E
E
Role de ghidare / role de sprijin
A
A
E
Articulaţii sferice
E
E
E
E
E
Bucșe/cuzineţi* de lagăr de alunecare
*(Elgotex®, Elgoglide®, compozit metal-polimer)
E
E
E
E
E
2 punți
(Azimut și Elevație)
2 punți
(Azimut și Elevație)
2 punți
(Azimut și Elevație)
1 punte
(Elevație)
1 punte
(Elevație)
Sistemele termice solare includ, printre altele, centrale de energie termodinamică cu jgheab parabolic.

Centrale termice solare cu energie concentrată

Sistemele termice solare fac posibilă utilizarea căldurii provenite din radiațiile solare. Razele solare sunt focalizate prin reflectoare pe un filtru și sunt folosite pentru încălzirea unui fluid, care generează vapori de apă printr-un schimbător de căldură.

Aflați mai multe

Sisteme fotovoltaice cu urmărire

Sistemele de urmărire pentru instalațiile fotovoltaice sporesc eficiența captării energiei solare în mod semnificativ. În zona temperată, sistemele fotovoltaice cu urmărire asigură cu până la 40 % mai multă putere în comparație cu unitățile instalate fix.

Aflați mai multe

Sistemele sunt urmărite în mod special în cazul fotovoltaicii concentrate.

Service

Prin Bearinx, Schaeffler a dezvoltat unul dintre cele mai importante programe pentru calculul rulmenților și al lagărelor de alunecare.

De la consultanță tehnică de aplicaţie până la acoperirea suprafeţelor

Consultanță tehnică de aplicaţie, calcul și proiectare, experimentare tehnică, tribologie și acoperirea suprafețelor

Aflați mai multe

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare