Noțiune de căutare

Schaeffler vine în sprijinul clienților, oferind consultanță tehnică de aplicaţie pentru configurarea optimă a rulmenţilor.
Schaeffler vine în sprijinul clienților, oferind consultanță tehnică de aplicaţie pentru configurarea optimă a rulmenţilor.

Consiliere tehnică de aplicaţie

Configurarea optimă a rulmenților necesită un know-how special și o înțelegere a sistemelor pentru tehnologia solară, un know-how pe care Schaeffler îl deține de mai mulți ani. Componentele și sistemele potrivite pot fi selectate și dezvoltate foarte rapid și în mod sigur. Experții de aplicații de la Schaeffler vă oferă sprijin și în cazul întrebărilor cu privire la proiectarea mediului de rulment, în ceea ce privește lubrifierea și etanșarea, precum și montajul și demontarea. Pe lângă consultanța personală, puteți utiliza, de asemenea, și medias din Internet, sistemul nostru de selectare a produselor și de consultanță on-line.

Catalog de produse medias

Calcul şi dimensionare

Calculul duratei de viață a rulmenţilor este baza pentru determinarea tipului și dimensiunii rulmentului. Caietul de sarcini al clientului şi programele de calcul ale producătorului de rulmenţi trebuie să fie pe cât posibil apropiate de practică, pentru ca lagărele să poate fi dimensionate corect. Prin Bearinx, Schaeffler a dezvoltat unul dintre cele mai importante programe pentru calculul rulmenților și al lagărelor de alunecare. Astfel, analiza detaliată a rulmenților devine posibilă: de la rulmenți individuali şi sisteme ample de ghidaj pe arbore sau ghidaj liniar până la transmisii complexe.

Calculul rulmenţilor cu programul Bearinx
Calculul rulmenţilor cu programul Bearinx
Proprietățile rulmentului sunt testate în laboratoare moderne de experimentare.
Proprietățile rulmentului sunt testate în laboratoare moderne de experimentare.

Experimentare tehnică

Unităţile Schaeffler Engineering Center din rețeaua globală combină resursele și know-how-ul întregului concern. Sunt incluse, de asemenea, și laboratoare moderne de experimentare, în care pot fi testate toate proprietățile posibile ale rulmenților.

Spre exemplu, Schaeffler testează, pe standuri de probă din dezvoltarea proprie, funcția de etanșare a rulmenților radiali cu bile de tip insert în condițiile dure de mediu, specifice tehnologiei solare. Toți rulmenții de catalog INA și FAG sunt, de asemenea, supuși unor teste de încărcare continuă pentru a se asigura utilizarea fiabilă a acestora în aplicaţia clientului.

Tribologie

Lubrifierea influenţează în mare măsură fiabilitatea şi durata de funcționare a unui rulment. Toate unsorile folosite pentru lubrifierea inițială a produselor Schaeffler sunt testate într-un mod extensiv înainte de utilizare în laboratorul propriu de tribologie. Pentru aplicațiile solare, de exemplu, recomandăm unsori cu proprietăți higroscopice foarte bune sau rezistente la condițiile de mediu.

Schaeffler testează unsorile utilizate, în laboratorul propriu de tribologie.
Schaeffler testează unsorile utilizate, în laboratorul propriu de tribologie.
Rulmenții cu strat de acoperire oferă protecție la coroziune.
Rulmenții cu strat de acoperire oferă protecție la coroziune.

Acoperirea suprafeţelor

De mai mulți ani, Schaeffler este lider în domeniul tehnologiei inovatoare de acoperire a suprafețelor și optimizează funcționalitatea suprafețelor de rulmenți și componente de precizie cu solicitări ridicate.

Corrotect și Durotect - extrem de eficiente în combaterea coroziunii

În cazul protecției împotriva coroziunii, straturile subțiri pe bază de aliaje zinc-fier şi-au demonstrat eficienţa. Datorită grosimilor mici de strat, calea de rulare poate fi acoperită, de asemenea, fără a implica creșterea jocului sau reducerea prestrângerii. În tehnologia solară, spre exemplu, rulmenții radiali cu bile de tip insert cu strat Corrotect oferă o alternativă la un preț avantajos, comparativ cu rulmenții din oțel inoxidabil, fără dezavantajele acestora, cum ar fi diminuarea capacității de încărcare. Rulmenții rămân protejați împotriva coroziunii mult timp. Astfel se prelungește semnificativ durata de funcționare a unităților de carcasă.

Pentru protecția la coroziune dar și pentru sprijinirea funcției de alunecare a lagărelor de alunecare și a articulaţiilor sferice, partenerul de alunecare (arbore/bolţ) poate fi prevăzut cu oxid de crom mixt (strat LC) pe un strat de crom columnar (Durotect CK +). Această combinație de strat de bază și strat de acoperire moale de alunecare îmbunătățește atât comportamentul de rodaj, cât și comportamentul la fricțiune și uzură.

Longevitatea și rezistența la coroziune sunt adesea subestimate, dar sunt criterii cruciale pentru fiabilitate și durată de viață ridicată, cu un efort redus de întreținere și eficiență ridicată. Astfel, Schaeffler oferă soluții de rulmenți cu o durată de viață îndelungată de până la douăzeci de ani.

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare