Noțiune de căutare

Rulment de osie pentru vagoanele de mărfuri

Unități de carcasă cu rulment de osie

Unitate de rulment cu role conice FAG TAROL
Unitate de rulment cu role conice FAG TAROL

În domeniul transportului de marfă se utilizează multe vagoane pentru aplicații speciale, spre exemplu vagoane de minereuri sau de cărbune, cisterne, vagoane de transport autovehicule, vagoane frigorifice și vagoane pentru încărcături în vrac și de încărcături generale. În funcție de compania de exploatare a căilor ferate și de regiune, se folosesc rulmenți de osie FAG WJ/WJP sau rulmenți cu role conice FAG TAROL. În domeniul AAR (Association of American Railroads), sunt prevăzuţi rulmenţii TAROL cu dimensionare în ţoli. Aici se utilizează deseori adaptoare în locul carcaselor închise, motiv pentru care cel puțin inelele exterioare ale rulmenților trebuie să fie realizate din oțel cementat, pentru a evita deteriorarea prin rupere. Pentru rulmenții de osie din transportul de marfă din cadrul UE trebuie aplicate normele EN12080 și EN12082. Pentru aplicarea în domeniul de valabilitate al AAR, aprobarea se realizează conform prevederilor AAR relevante, iar în rest se aplică prevederile regionale.

Alegerea variantei constructive şi a mărimii rulmentului de osie depinde de cerințele regionale și de aplicaţie. În boghiurile din vagoanele de marfă de pe rețeaua Deutsche Bahn, rulmenții cu role cilindrice FAG WJ/WJP 130x240 sunt utilizați pe scară largă împreună cu carcasele Y25.

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare