Noțiune de căutare

Fiabilitate - realizat de Schaeffler

Turbinele eoliene economice au nevoie de componente fiabile. Fiind unul dintre cei mai importanți producători de rulmenți din lume și partener de dezvoltare din industrie, producem rulmenți pentru turbine eoliene de peste 30 de ani. Oferim soluția potrivită în ceea ce privește rulmenții pentru fiecare turbină eoliană și un concept holistic pentru siguranță:

  • Standard de energie eoliană Schaeffler
  • Proiectare optimă cu programe de calcul și de simulare de ultimă generație
  • Teste realiste pe ASTRAIOS de la Schaeffler
  • Soluții inovatoare împotriva White Etching Cracks
  • Disponibilitate ridicată a sistemului datorită Condition Monitoring (Monitorizarea Condiţiei)

Utilizări și produse

Arbore de rotor

Rulmenții arborelui de rotor au o importanță fundamentală. Aici acţionează direct toate forţele generate de vânt. Rulmenţii sunt supuşi unor sarcini dinamice şi unor condiţii de funcţionare deosebite. Schaeffler dezvoltă împreună cu clientul cea mai eficientă soluţie de rezemare în rulmenţi.

Aflați mai multe

Transmisie

Creşterea puterilor exprimate în megawaţi necesită transmisii mai mari şi mai performante. Condiţiile de funcţionare a rulmenţilor din transmisiile instalaţiilor eoliene nu se compară deloc cu cele ale transmisiilor staţionare.

Aflați mai multe

Generator

Generatoarele din turbinele eoliene sunt expuse la sarcini de vibrații mari. Această solicitare suplimentară şi permanentă are un efect deosebit de negativ asupra coliviilor şi solicită lubrifiantul folosit.

Aflați mai multe

Urmărirea vântului şi ajustarea lamei

Turbinele eoliene trebuie să se orienteze optim în direcția vântului pentru a evita încărcările extreme și pentru a funcționa economic. Instalaţiile moderne sunt urmărite automat de sisteme active cu motoare azimut și transmisii.

Aflați mai multe

Simulare, calcul și testare

Experții noștri lucrează îndeaproape cu dezvoltatorii, producătorii și operatorii de turbine eoliene. Programele de calcul și simulare de ultimă generație asigură o proiectare optimă a rulmenților turbinelor eoliene: de la rulmentul individual și componentele acestuia, la construcția adiacentă, până la grupul propulsor complet, care este configurat și optimizat cu programe de simulare special create pentru mai multe corpuri.

Aflați mai multe

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare